«Στόχος η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛ Ι. ΣΚΟΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2019 15:34

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου» κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σχετικά με τα όσα προβλέπει ο νόμος που προωθεί η κυβέρνηση.

Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο που οργανώνουν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 11 π.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, και αναλυτικότερα για τον νέο νόμο υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Το σύστημα των τριών πυλώνων που μιλά η κυβέρνηση (1ος Υποχρεωτικός-Δημόσιος/ανταποδοτικός, 2ος Υποχρεωτικός-Ιδιωτικός, 3ος Προαιρετικός-Ιδιωτικός) είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Είναι ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης όπου εξασφαλισμένη θα είναι μόνο μια εθνική σύνταξη πτωχοκομείου (προοπτικά να φτάσει στο ύψος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης -213 ευρώ) κι από εκεί κι έπειτα, για ό,τι παραπάνω την ανταποδοτική, την επικουρική και την ιδιωτική ασφάλιση θα εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα του καθένα κι από τον χρηματιστηριακό τζόγο. Αντίστοιχες θα είναι οι συνέπειες και στις υπόλοιπες παροχές».

Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Μπλέκος Α’ αντιπρόεδρος του ΕΚΝΛ και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Ν. Λάρισας, και ο κ. Στέλιος Μπάρμπας, μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΝΛ και πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass