Με ένα κλικ η σύσταση επιχειρήσεων

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2019 22:15
Από τη χθεσινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας για το ΓΕΜΗ και την υπηρεσία e-ΥΜΣ Από τη χθεσινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας για το ΓΕΜΗ και την υπηρεσία e-ΥΜΣ

Στην εξ αποστάσεως σύσταση των εταιρειών, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-ΥΜΣ, στις διαδικασίες Καταχωρίσεων και Δημοσιότητας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕ.ΜΗ) του Επιμελητηρίου ειδικά μετά και τους νέους νόμους των Α.Ε. καθώς και  στις υποχρεώσεις που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  επικεντρώθηκε η χθεσινή ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών του νομού.

Με δεδομένο ότι το ΓΕΜΗ έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με την επιμελητηριακή κοινότητα και την ίδρυση των επιχειρήσεων και καθώς αποτελεί εργαλείο βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής ΥΜΣ, η χρήση της οποίας αλλάζει τα δεδομένα γύρω από τη σύσταση εταιρειών κάθε νομικής μορφής.

Ομιλητές στην εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΛ ήταν ο προϊστάμενος του  Τμήματος Εταιρικού Δικαίου και ΓΕΜΗ του Υπ. Οικονομίας Γεράσιμος Γεωργόπουλος, το στέλεχος του Τμήματος Ελένη Αθανασάκη και ο επιστημονικός σύμβουλος της ΚΕΕΕ Γεώργιος Σουρμελής ο οποίος μάλιστα παρουσίασε σε πραγματικό χρόνο σύσταση μιας επιχείρησης μέσω της  e-YMΣ, επισημαίνοντας τις  βασικότερες διαφορές σε σχέση με την κλασική μορφή.

Όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές από τις αρχές του περασμένου μήνα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 22 Ιουλίου 2018 και για τη σύσταση ΕΠΕ. Εντός του μήνα η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τη σύσταση της ΑΕ. Έτσι, θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της υπηρεσίας θα είναι, πλέον, εφικτή η εξ αποστάσεως σύσταση με πρότυπο καταστατικό για όλες οι νομικές μορφές εταιρειών.

Από την έως σήμερα λειτουργία της e-ΥΜΣ προκύπτει η θετική ανταπόκριση των ενδιαφερομένων να συστήσουν εταιρεία, με τον αριθμό των συστάσεων να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχουν ήδη συσταθεί πάνω από 2000 ΙΚΕ και δεκάδες ΟΕ και ΕΕ γεγονός που οφείλεται τόσο στη μείωση του κόστους και του χρόνου σύστασης μιας εταιρείας, όσο και στην απλοποίηση των διαδικασιών.

Υπενθυμίζεται ότι για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της e-YMS η σύσταση είναι δωρεάν (ήτοι έως 21-7-2019), ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της φυσικής ΥΜΣ. Συγκεκριμένα θα είναι 15 ευρώ για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.) και 21 ευρώ για τις κεφαλαιουχικές (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε.). Όσον αφορά στον χρόνο σύστασης, ο ελάχιστος χρόνος που έχει καταγραφεί είναι 8 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Ως προς τη διαδικασία, η σύσταση ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (https://eyms.businessportal.gr). και δεν απαιτείται ούτε φυσική παρουσία σε οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία, ούτε η προσκόμιση δικαιολογητικών εγγραφών, καθώς συμπληρώνονται μόνο πεδία. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία αποκτά αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. και Α.Φ.Μ. και αποστέλλονται στους ιδρυτές ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας. Τόσο στη φυσική όσο και στην ηλεκτρονική υπηρεσία, δεν απαιτείται η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας των ενδιαφερόμενων ιδρυτών. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι από το 2013 (άρθρο 3 του ν. 4156/2013), έχει καταργηθεί η υποχρεωτική ύπαρξη και χρήση της εταιρικής σφραγίδας για την απόδειξη της εκπροσώπησης ή/και διαχείρισης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

Να σημειωθεί πως την εκδήλωση χαιρέτησαν οι πρόεδροι των τριών φορέων Σωτ. Γιαννακόπουλος από το ΕΒΕΛ, Νικ. Νάτσιος από την ΕΦΕΕΛ και Χρόνης Ισαακίδης από  Οικ. Επιμελητήριο Θεσσαλίας.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass