Εστία επιχειρηματικότητας ο Πολυχώρος "Θεσσαλία"

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2019 22:35

Με στόχο και προσδοκία να καταστεί τόπος άνθησης πολύμορφων δράσεων και εστία δημιουργικών πρωτοβουλιών για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον πολιτισμό εγκαινιάστηκε χθες επισήμως ο Πολυχώρος "Θεσσαλία".

Ένας μοναδικός για την Κεντρική Ελλάδα χώρος που κατέχει όλες τις προδιαγραφές  για να ενθαρρύνει δραστηριότητες, όπως η διοργάνωση εκθέσεων, η φιλοξενία θεματικών πάρκων, η διοργάνωση συνεδρίων και καλλιτεχνικών γεγονότων και να στηρίξει ποικίλες ενεργητικές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου που τέλεσε τον αγιασμό, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού, του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλου και του προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας και α΄ αντιπροέδρου του επιχειρηματικού φορέα που διαχειρίστηκε την πρωτοβουλία υλοποίησής του Δημ. Παπαλέξη, πολιτικών εκπροσώπων, στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου, ο Πολυχώρος παραδόθηκε στους πολίτες της Λάρισας με τη φιλοδοξία να επιφέρει πολύπλευρα οφέλη στην οικονομία της περιοχής, μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της.

Ο Πολυχώρος που βρίσκεται στο 3ο χλμ. Λάρισας – Τυρνάβου (στο χώρο του πρώην Bowling του εμπορικού κέντρου "Thessalia", πίσω από το Σ/Μ Σκλαβενίτης), καλύπτει έκταση 2.000 τ.μ. είναι αναμορφωμένος και "έχει όλες τις προδιαγραφές να καταστεί  σημείο αναφοράς για την πόλη, όπως τόνισαν στο χαιρετισμό τους οι εμπνευστές του εγχειρήματος αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των συνεργειών και συνεργασιών των φορέων της  περιοχής.

"Αποτελεί απόρροια της σύμπραξης και πυξίδα για τον άνθρωπο" τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός  προαγγέλλοντας την δημιουργία ενός πολυθεματικού χώρου (σ.σ. εννοώντας το Πλανητάριο) και την  απαρχή μιας μεγάλης προσπάθειες που θα έχει στο επίκεντρο  τη νεανική δημιουργικότητα".  Την πεποίθηση πως ο Πολυχώρος θα αποτελέσει ένα ακόμη κρίκο για να καταστεί η Λάρισα περιφερειακός πόλος ανάπτυξης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σωτ. Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Παπαλέξης μίλησαν για τις συνθήκες  ανάπτυξης που δημιουργούνται μέσω τέτοιων συμπράξεων.   

 Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε περιήγηση των προσκεκλημένων στο θεματικό  Πάρκο-Μουσείο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», το οποίο φιλοξενείται ήδη στον Πολυχώρο από τις 15 Μαρτίου και θα παραμείνει εκεί έως τις αρχές Ιουνίου. Σημειώνεται πως το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο είναι μια συνεργασία των φορέων της Λάρισας με τη ΔΕΘ – HELEXPO, τους Dream Workers και την Eksagon Exhibitions.

Να σημειώσουμε τέλος πως στα εγκαίνια παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κων. Μπαργιώτας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους, αντιπεριφερειάρχες, αυτοδιοικητικά στελέχη, σύσσωμη η διοίκηση του Επιμελητηρίου, υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, ο διευθύνων σύμβουλος της "Ε" Γ. Μιχαλόπουλος κ.ά.       

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass