Τι ζήτησε ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α. από τον υφυπουργό Εργασίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2018 16:34

Στις 20 Νοεμβρίου 2018 το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. συνάντησε στο Υπουργείο Εργασίας τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. Άρση ηλικιακών κριτηρίων: Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να νομοθετήσει τον Φεβρουάριο του 2019 για αναστολή (όχι κατάργηση) εφαρμογής του μέτρου, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέχρι να μειωθεί η ανεργία σε ποσοστό κάτω του 10%.

2. Επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος: Εξετάζεται να δίδεται στοχευμένα και με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Θα υπάρξει νομοθέτηση τον Φεβρουάριο του 2019.

3. Μείωση του ορίου της 5ετίας εγγάμου βίου: Θέμα υπό εξέταση για περιπτώσεις που μπορεί αυτό να αποδειχθεί.

4. Να μην εφαρμοσθεί ο επαναϋπολογισμός των συντάξεων αφού δεν έγινε και μείωση στις παλιές συντάξεις: Δεν εφαρμοσθεί για μεταβιβάσεις σύνταξης χηρείας ήδη συνταξιούχων θανόντων πριν τον ν.4387/2016. Θα επιστραφούν τα ήδη παρακρατηθέντα ποσά. Θα εφαρμοσθεί στους συνταξιούχους που η σύνταξη του θανόντος υπολογίστηκε με τον ν.4387/2016 και ήταν εργαζόμενοι όταν απεβίωσαν.

5. Επίσπευση έκδοσης οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων κύριων συντάξεων και επικουρικών: Συνεχίζεται η προσπάθεια έκδοσης. Η τυχόν καθυστέρηση έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων χηρείας οφείλεται και στην έλλειψη προσωπικού.

6. Να επιλυθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών το θέμα της διαγραφής ή του διακανονισμού χρεών του θανόντος προς ταμεία ή εφορία: Γίνεται προσπάθεια επίλυσης. Δεν έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ.

7. Να δικαιούνται σύνταξη σε τέκνα μέχρι την ηλικία των 24 ετών και για όσο φοιτούν σε Ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια: Δεν μπορεί να υλοποιηθεί για μη αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας Ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια, λόγω του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. αναμένει τη νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ παράλληλα συνεχίζει τον αγώνα για την πλήρη κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης Σύνταξης Χηρείας καθώς και άλλων θεμάτων που απασχολούν την ορφανική οικογένεια και αναδύονται καθημερινά. Οι αγώνες δεν αναστέλλονται! Συνεχίζουμε δυναμικά!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass