ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ταχεία η μείωση των "κόκκινων" δανείων

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 15:14

Στο 82% έχει ενισχυθεί ο δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της Tράπεζας Πειραιώς, από 70% τον Σεπτέμβριο του 2017 και είναι ο καλύτερος στην αγορά μαζί με της Εθνικής Τράπεζας.

O δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝPEs) της Τράπεζας Πειραιώς ανέρχεται στο 52%, στο ίδιο επίπεδο με της Alpha Βank, από 45% τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Τράπεζα Πειραιώς ενίσχυσε σημαντικά την κάλυψη των NPEs και NPLs, μέσω των αυξημένων προβλέψεων που έλαβε το 2017 και της επίπτωσης από την πρώτη εφαρμογή του IFRS 9 (Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης 9).
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά με σειρά δράσεων στην υλοποίηση των επιχειρησιακών της στόχων για τα NPEs μέσω αναδιαρθρώσεων, εισπράξεων, ρευστοποιήσεων και πωλήσεων. Ο συνδυασμός αυτός, όπως επισημαίνουν στελέχη της τράπεζας, διευκολύνει την μείωση των κινδύνων του ισολογισμού και την αποκλιμάκωση του κόστους προβλέψεων στο μέλλον.  Οι προβλέψεις για δάνεια το έτος 2017 εκτιμώνται στα 2 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ το 2016. Καλύτερη από το στόχο ήταν η μείωση του υπολοίπου των NPEs στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 στα 31,3 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 31,5 δισ. ευρώ και ήταν 2,5 δισ. ευρώ χαμηλότερα σε ετήσια βάση. Το υπόλοιπο των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (NPLs) της τράπεζας μειώθηκε στα 19,8 δισ. ευρώ αντιστοίχως, έναντι στόχου 20,1 δισ. ευρώ, 3,4 δισ. ευρώ χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass