Προς νέα μείωση των επιτοκίων καταθέσεων

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2017 16:59

Σε νέα μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι συστημικές τράπεζες εντός του Νοεμβρίου. Η μείωση στις αποδόσεις θα είναι της τάξης των 10 μονάδων βάσης, ρίχνοντας την «οροφή» των επιτοκίων στα επίπεδα του 0,50%, στα τυποποιημένα προγράμματα.


Από την άλλη πλευρά, στο νέο χρήμα τα επιτόκια αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από το 1%, εκτός εάν πρόκειται για μεγάλα ποσά.  Γενικότερη είναι η εκτίμηση πως για όσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα παραμένουν σε ισχύ τα capital controls, οι τράπεζες θα επιδιώκουν να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σχετικό κόστος που αντιμετωπίζουν, με δεδομένο ότι οι καταθέτες βρίσκονται ουσιαστικά εγκλωβισμένοι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι τράπεζες εστιάζουν στη -διαφημιστική και μη- προβολή των έμμεσων (και αφορολόγητων) πλεονεκτημάτων που αποκομίζουν οι καταθέτες μέσα από εκπτώσεις, κουπόνια και προσφορές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass