ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Στη "μάχη" κατά της φοροδιαφυγής

* Οριστικό το τέλος του τραπεζικού απορρήτου

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 15:00

 Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ 50 χωρών, σε μια προσπάθεια να «χτυπηθεί» η φοροδιαφυγή. Το μέτρο αυτό στην ουσία αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς το τέλος του τραπεζικού απορρήτου.

Στη λίστα των 50 πρώτων χωρών που καλούνται να εφαρμόσουν το μέτρο είναι χώρες της Ε.Ε., μέλη της Ομάδας των 20 (Νότια Αφρική, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Μεξικό) και περί τις 10 κτήσεις της Αγγλίας και της Δανίας.
Οι επόμενες χώρες που θα κληθούν να ενταχθούν στο νέο αυτό καθεστώς είναι εκείνες που φημίζονται για τη φιλοξενία τους (Ανδόρα, Μονακό, Σιγκαπούρη, Ελβετία) και χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ιαπωνία και θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2018. Απούσα από αυτή τη διαδικασία είναι η Αμερική που έχει ήδη εξασφαλίσει σειρά διμερών συμφωνιών για την ανταλλαγή τραπεζικών στοιχείων, κυρίως με το Λουξεμβούργο, το Μονακό και την Ελβετία.
 "Είναι το οριστικό τέλος του τραπεζικού απορρήτου», δηλώνει ο Πασκάλ Σεντ-Αμάνς, διευθυντής του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης του ΟΟΣΑ. «Είτε ο λογαριασμός ανοίξει σε όνομα ιδιώτη, είτε μέσω ενός τραστ, είτε μίας εταιρείας στον Παναμά, θα δηλωθεί» (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass