ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 15:13

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι ενόψει όπως υποστηρίζουν, των αντισυνταξιουχικών μέτρων του 3ου μνημονίου, που θα επιφέρουν άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, την περαπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, και το πλήγμα στα οικογενειακά επιδόματα.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις ενόψει του συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρουν, διεκδικούν τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων, του εφάπαξ και των μερισμάτων, τα δικαιώματά τους στην υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί.

Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια έχασαν από τις μειώσεις των συντάξεών τους πάνω από 50 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «απύθμενο θράσος» όταν υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι «με τις πετσοκομμένες συντάξεις που θα περικοπούν ακόμα 18% με την προσωπική διαφορά».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο μόνος δρόμος για να ανατραπούν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές είναι η εντατικοποίηση των αγώνων» και έκανε έκκληση για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass