ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ Η ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

Αντικοινωνικό «έκτρωμα» η αυτονόμηση διαμερισμάτων

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2017 10:00

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιόκτητων Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στη νέα ρύθμιση για την αυτόβουλη αυτονόμηση διαμερισμάτων από την κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες  πρόκειται για αντικοινωνικό και οικολογικό «έκτρωμα»…  


Η πλήρης απαλλαγή των αυτονομουμένων από κάθε συμμετοχή εκτός από το ασήμαντο κόστος της ετήσιας συντήρησής της κεντρικής θέρμανσης, αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό σε βάρος των υπολοίπων - οικονομικά ασθενέστερων συνιδιοκτητών οι οποίοι θα εξακολουθούν να θερμαίνουν το κτίριο ενώ οι αποκοπτόμενοι θα απολαμβάνουν τη θέρμανση αυτή ανεξόδως και «εις υγείαν των κορόιδων».
    Η προβλεπόμενη σύγκληση της γενικής συνέλευσης θα έχει καθαρά προσχηματικό χαρακτήρα, όταν ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί άμεσα να αγνοήσει την απόφασή της και να ανακοινώσει ότι θα αυτονομηθεί.  Με τη ρύθμιση αυτή όχι μόνον δεν πρόκειται να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά θα οδηγηθούμε σε υπερκατανάλωση και σπατάλη της, όταν στο ίδιο κτίριο αντί να λειτουργεί μόνον ένας κεντρικός καυστήρας, θα λειτουργούν ταυτόχρονα πολύ περισσότεροι.
Η διέλευση σωληνώσεων και μετρητών από την πρόσοψη ή την κοινόχρηστη είσοδο των κτιρίων «εική και ως έτυχε» θα δημιουργήσει τριτοκοσμική εικόνα στις πολυκατοικίες, πολύ χειρότερη από τη σημερινή.
 Ο καθένας που δεν επιθυμεί να συμμετέχει στις κοινόχρηστες δαπάνες της πολυκατοικίας του θα μπορεί ανέξοδα και ατιμώρητα να ισχυρίζεται ότι έχει εγκαταστήσει ή ότι δήθεν θα εγκαταστήσει αυτόνομο σύστημα θέρμανσης, χωρίς να μπορεί κανείς να ελέγξει ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του.
 Η όλη αυτή εξέλιξη της διαρκούς σταδιακής και ανεξέλεγκτης αποχώρησης συνιδιοκτητών από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση των συνιδιόκτητων κτιρίων της χώρας μας, αφού οι διαχειριστές τους θα αδυνατούν να υπολογίσουν τις συνεχώς και κατά κύματα αυξανόμενες κοινόχρηστες δαπάνες των υπολοίπων συνιδιοκτητών, δημιουργώντας έναν ακόμη σοβαρό λόγο άρνησης ανάληψης των καθηκόντων διαχειριστή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass