ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ Ο ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Σε διαβούλευση το σχέδιο αξιολόγησης στην ΑΑΔΕ

* Δεν φέρνουν έσοδα οι παλιές φορολογικές υποθέσεις - Στο 47% η εισπραξιμότητά τους

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2017 9:55

H διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με το προσωπικό της ΑΑΔΕ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, που αφορούν στο νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.Σε διαβούλευση το σχέδιο για την αξιολόγηση στην ΑΑΔΕ


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς διαβούλευση με το προσωπικό της Αρχής, το σχέδιο κανονιστικής απόφασης για την ειδική εφάπαξ αξιολόγηση, υποχρέωση που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής, καθώς και τα Περιγράμματα θέσης Εργασίας της ΑΑΔΕ. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα παραπάνω, μπορούν να το κάνουν στο axiologisi@aade.gr
H παρούσα διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.
Θα ακολουθήσει διάλογος με το προσωπικό της ΑΑΔΕ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, που αφορούν στο νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση των σχεδίων που ετοιμάζονται από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής. Στην ίδια διεύθυνση, έχει αναρτηθεί και μια σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών του σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ.
Παράλληλα, με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης, ο διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης απέστειλαν επιστολή προς το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ. Στην επιστολή αναφέρεται ότι το νέο σύστημα δεν οδηγεί σε μείωση των αποδοχών. Αντίθετα, σημειώνεται, αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει ότι οι αποδοχές θα διαμορφώνονται όχι μόνο με βάση τα τυπικά προσόντα και τα χρόνια υπηρεσίας, αλλά και με βάση το έργο που ο καθένας παράγει στη θέση εργασίας που βρίσκεται.
 ΠΑΛΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι παλιές υποθέσεις δεν φέρνουν έσοδα στο Δημόσιο δηλώνει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σημειώνοντας ότι η εισπραξιμότητα από τους ελέγχους της τελευταίας πενταετίας φτάνει στο 47% ενώ για τις υποθέσεις προηγούμενων ετών διαμορφώνεται κοντά στο 9%.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ τονίζει ότι η φορολογική διοίκηση θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων.
Επίσης υπογραμμίζει ότι σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων, τονίζοντας ότι στόχος είναι η φορολογική συμμόρφωση και ο παραδειγματισμός, όχι η εξόντωση των επιχειρήσεων. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης 100 δόσεων, σημειώνει ότι οι «δοσοποιήσεις» έχουν καλή εισπραξιμότητα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η απόφαση είναι πολιτική. Σχετικά με τον εξωδικαστικό, τονίζει ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο συμβιβασμός και να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του προσθέτοντας πως πολλές φορές γίνονται με αυτοματισμό ενέργειες κατασχέσεων χωρίς αποτέλεσμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass