ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.100 ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

«Ανάσα» για απολυμένους των «ΣΜ Λάρισα» και νέους ανέργους

• Ζωηρό το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα • Αμέριστη βοήθεια υποσχέθηκε ο κ. Καλογιάννης

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2017 22:44

Μια πρώτη ενημέρωση - εμπεριστατωμένη και επίσημη - γύρω από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από το πρόγραμμα που «τρέχει» με τη χρηματοδοτική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση είχαν χθες οι πρώην εργαζόμενοι των «ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ».


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υπεύθυνος του έργου και εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού Γιάννης Πασπάλας και τα στελέχη της ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Θεσσαλίας Φανή Χρήστου και Κων. Παναγούλης ενημέρωσαν για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο δεν αφορά μόνο στους 557 απολυμένους της πρώην επιχείρησης (και μόνον όσοι ήταν στο δυναμικό της από την ημερομηνία που πτώχευσε) αλλά και 543 νέους ανέργους της Θεσσαλίας γεννημένους στο διάστημα μεταξύ 27/11/1985 και 26/11/2000.
Επειδή το πρόγραμμα έχει διαχειριστικές δυσκολίες και απαιτεί συντονισμό πολλών φορέων, ο κ. Πασπάλας ζήτησε από τους πρώην εργαζόμενους να προβούν άμεσα στην υποβολή αιτήσεων και του φακέλου υποψηφιότητας, καθώς η προθεσμία είναι σφικτή και λήγει στις 21 Ιουλίου. Ήδη μέχρι χθες, καθώς το πρόγραμμα τρέχει από τις 7 Ιουλίου, είχαν υποβάλει αίτηση 114 πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης.
 Ενημερωτικά όπως ειπώθηκε οι επιδοτούμενες ενέργειες του έργου που προβλέπονται να υλοποιηθούν είναι:
- Επαγγελματική Συμβουλευτική, συμμετοχή σε 25 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και λήψη επιδόματος 1.250 ευρώ.
- Κατάρτιση (συμμετοχή, σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 300 ωρών και λήψη εκπαιδευτικού επιδόματος 1.800 ευρώ ή εξειδικευμένης κατάρτισης/ επιμόρφωσης),
- Προώθηση Επιχειρηματικότητας, λήψη επιχορήγησης έως 15.000 ευρώ για την ίδρυση νέας επιχείρησης
- Επιδότηση Κινητικότητας.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός των απολυμένων του ΣΜ Λάρισα θα ωφελήσει και 543 νέους άνεργους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Όλοι τους, πλην 15 που θα είναι από την Πιερία, αφορούν σε νέους της Θεσσαλίας.
Για να μετάσχουν ωστόσο στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:
* Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 27/11/1985 έως και τις 26/11/2000.
 * Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ).
* Αποχή από προγράμματα εκπαίδευσης, κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου έως την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
 * Αποχή από προγράμματα κατάρτισης/ απασχόλησης, κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου έως την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
* Εντοπιότητα. Το πρόγραμμα εν ολίγοις απυευθύνεται σε υποψηφίους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Περιφερειακών Ενοτήτων: α) Καρδίτσας, β) Λάρισας, γ) Μαγνησίας και Σποράδων, δ) Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και ε) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Ειδικότερα ανά Περιφερειακή Ενότητα δύναται να προσφερθούν οι ακόλουθες θέσεις: Καρδίτσας 107, Λάρισας 190, Μαγνησίας και Σποράδων 138, Τρικάλων 93, Πιερίας 15
 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ
Για την υποβολή της αίτησης οι υποψήφιοι θα πρέπει
* Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση: http://egf.eiead.gr/. Κάθε αίτηση λαμβάνει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου.
* Να εκτυπώσουν την αίτηση που υπέβαλαν ηλεκτρονικά.
* Να αποστείλουν την εκτυπωμένη αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο Α4 προς το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού Ε.Ι.Ε.Α.Δ., στη διεύθυνση: Κ. Παλαμά 6-8, 111 41 Αθήνα, από 07/07/2017 έως τις 21/07/2017. Κάθε σφραγισμένος φάκελος οφείλει να αναγράφει την ένδειξη «EGF Larisa».
Οι πληροφορίες του έργου βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΙΕΑΔ και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Περιφερειακό Παράρτημα ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Θεσσαλίας – Λάρισα (Τζαβέλλα 4, Λάρισα, Τ.Κ. 2410.537489/90, ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-14:00 καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: thessaly@reg.inegsee.gr.
* Να σημειωθεί ότι στην χθεσινή εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος εξέφρασε το ζωηρό ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής ώστε να στεφθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Παρούσα επίσης και η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ολγα Τσιούρβα οι χειρισμοί της οποίας εδώ και δύο χρόνια αποδείχτηκαν καθοριστικοί.

Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass