ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Ημέρες προσφοράς και αγάπης

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2015 16:32

 

Μέρες αγάπης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού. Μέρες που μας φέρνουν πιο κοντά στο πρόβλημα του συνανθρώπου. Οι δημότες όμως του Δήμου Κιλελέρ απέδειξαν ότι είναι και μέρες προσφοράς και πως όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν περισσότερα. Έτσι και έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών οι σύλλογοι συνεργάστηκαν και στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

Σχεδόν 680 είναι οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης του Δήμου Κιλελέρ οι οποίοι επιλέχτηκαν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης και σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο Σπίτι», με συλλόγους όπως είναι ο Γυναικείος Όμιλος Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή και Αλληλεγγύη» και με ιδιώτες πραγματοποιήθηκαν μέσα στις γιορτές τέσσερις διανομές τροφίμων. «Στόχος μας είναι πάντα να στηρίζονται όλες οι οικογένειες απόρων του δήμου μας. Να μην μείνει κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς τρόφιμα», τονίζει ο υπεύθυνος του «Βοήθεια στο Σπίτι» Θοδωρής Κοκκινούλης.

Εδώ και τέσσερα χρόνια δραστηριοποιείται στο Δήμο Κιλελέρ ο σύλλογος «Η Αγάπη», στηρίζοντας 250 οικογένειες. Ακούραστες, με επιμονή και αγάπη για τον συνάνθρωπο, κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δεν αφήνουν ούτε μία οικογένεια στο δήμο τους χωρίς τρόφιμα. Συγχρόνως οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και στα μέσα της χρονιάς και έρχεται σε επαφή με τα μέλη του συλλόγου «Η Αγάπη» πάντοτε κάτι υπάρχει για να τον βοηθήσουν. Σε όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ υπάρχουν οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, που έχουν ανάγκη στήριξης και χρειάζονται βοήθεια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Τα μέλη του συλλόγου δραστηριοποιούνται με βάση τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία, με σκοπό την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων, στο πνεύμα της ισότητας και του αλληλοσεβασμού.

Βασικός σκοπός είναι η ηθική, κοινωνική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη απόρων ατόμων του Δήμου Κιλελέρ, με την παροχή σίτισης και κάθε είδους βοήθειας που είναι απαραίτητη. Επίσης στοχεύουν και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άποροι συνάνθρωποί μας.

Ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Η Αγάπη» ενισχύεται από επιχειρηματίες και παραγωγούς της περιοχής αλλά και από τα τακτικά μέλη του συλλόγου. «Οι επιχειρηματίες και οι παραγωγοί του τόπου μας είναι αυτοί που μας βοηθούν σημαντικά. Μας ενισχύουν οικονομικά και έτσι στη συνέχεια μπορούμε να αγοράζουμε τα τρόφιμα και να τα προσφέρουμε στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη», δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου Φανή Καντώνια.

Οι γυναίκες του συλλόγου προσεγγίζουν με ευαισθησία και αγάπη το «πρόβλημα του άλλου» και το κάνουν «δικό τους» προσφέροντας στήριξη και λύσεις. «Όταν ξεκινήσαμε τον σύλλογο πριν από τέσσερα χρόνια ήταν οι μισές οικογένειες από αυτές που έχουμε σήμερα. Κάθε χρόνο προστίθενται και άλλες», αναφέρει η κ. Καντώνια κάνοντας συγχρόνως μια ευχή για τη νέα χρονιά, «εμείς θα είμαστε εδώ και θα βοηθάμε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ας αφήσουν όμως τον κόσμο να κρατήσει την αξιοπρέπειά του».

Συγχρόνως για την ενίσχυση των συλλόγων που βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο «Ιωάννης Πατάκης» στη Νίκαια με τη συμμετοχή των ομάδων Γ.Σ. Νίκαιας, Νίκαια 2012, Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, Παναγροτικός Α.Ο. Νίκαιας, Ν. Καρυές-Olympic και Α.Ο. Μυραϊκός Μύρων.

Το πόσο που συγκεντρώθηκε δόθηκε στα Δ.Σ. των συλλόγων, φιλανθρωπικός σύλλογος «Η Αγάπη», Γυναικείος Όμιλος Νίκαιας «Αρωγή και Αλληλεγγύη». Για ακόμα μια χρονιά το κλειστό γυμναστήριο γέμισε όπως και το κουτί της φιλανθρωπίας.

Η αγάπη, η αρωγή, η αλληλεγγύη είναι αυτές που κινητοποίησαν την κοινωνία του Δήμου Κιλελέρ και στήριξαν τα θύματα της οικονομικής κρίσης, αυτές τις ημέρες αλλά δηλώνοντας συγχρόνως έτοιμοι και για τις ημέρες που θα έρθουν.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass