«ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ» ΜΕ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δυναμική κινητοποίηση των καθαριστριών

Ζητούν να πληρωθούν για τη δουλειά τους

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2015 0:19

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Δυναμική ήταν χθες η συμμετοχή στη Λάρισα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων του Νομού στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο ενώ συνοδευόμενοι και από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσο Τσιαπλέ, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στον οποίο και επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σήκωσαν πανό με τα αιτήματά τους ακόμα και μέσα στο δημαρχείο διεκδικώντας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά , «το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια και στη ζωή».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Οι απεργοί συναντήθηκαν με τον δήμαρχο στον οποίο ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Χρήστος Καλούσης επέδωσε το υπόμνημα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, με τις διεκδικήσεις τους για:

* Πλήρη και σταθερή εργασία με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τις σχολικές επιτροπές των δήμων, ακόμα κι από την περσινή χρονιά.

* Να μην περικοπούν κατά 10% από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δαπάνες για την καθαριότητα των σχολειών.

* Την επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών Ενσήμων για όλους.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν από τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη να σταματήσουν οι πρακτικές της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων, όπως επιχείρησε να κάνει η σχολική επιτροπή για να μην απεργούν οι εργαζόμενοι αλλά και για πολλά άλλα εργασιακά δικαιώματα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, ημέρα της απεργίας, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή ότι μέχρι την Παρασκευή θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μαζί με τον μισθό του Δεκέμβρη και ότι θα κάνει παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την άρση της μείωσης του 10% στις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολειών.

* Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Δήμου Λάρισας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

«Ο αγώνας των καθαριστών-καθαριστριών δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά και τους γονείς. Για να είναι καθαρά τα σχολεία και να διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, πρέπει να έχουν καθαριστές-καθαρίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους. Εργαζόμενους με πλήρη και σταθερή εργασία .

Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων για χρόνια δουλεύουν με συμβάσεις εργασίας που αποκαλούνται «εργολαβικές» αμείβονται όχι με μισθό άλλα με βάση τις αίθουσες που καθαρίζουν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υπόλοιποι χώροι των σχολείων δηλαδή: τουαλέτες, γραφεία, αίθουσες πρόσθετης διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, αυλές κτλ. Είναι εργαζόμενοι που αμείβονται με ελάχιστα χρήματα τα οποία και τους οφείλονται από την περασμένη ακόμα σχολική χρονιά. Ενώ δεν τους αναγνωρίζονται και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass