Η ΛΑΡΙΣΑ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ

Χριστουγεννιάτικη μαγεία στην πόλη

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2015 0:02

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Η Λάρισα πιο όμορφη από ποτέ. Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων πλησιάζει και η πόλη κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς. Η Λάρισα έχει αφήσει για λίγο πίσω τις γκρίζες μέρες. Στα περισσότερα σημεία της πόλης έχουν τοποθετηθεί λαμπιόνια, στολισμένα δέντρα, αστέρια. Από τις βιτρίνες των καταστημάτων έως και τους εξωτερικούς χώρους των καφετεριών τα φωτάκια ανάβουν και η εικόνα αλλάζει.

Μουσικές χαρούμενες και μια πόλη που σε προδιαθέτει να την περπατήσεις. Να γίνεις για λίγο παιδί στους πεζοδρόμους της και στις πλατείες, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι γιορτινή με τα παιδιά να το χαίρονται όσο κανείς και να περιμένουν με ανυπομονησία να στηθεί το λούνα παρκ και το παγοδρόμιο. Στην Κεντρική πλατεία άνοιξε τις «πύλες» του για ακόμα μια χρονιά το παραδοσιακό χωριό. Τα ξύλινα σπιτάκια φιλοξενούν γυναικείους συνεταιρισμούς και συλλόγους. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγήθηκε από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη την περασμένη Παρασκευή προσελκύει καθημερινά όλα τα μικρά παιδιά που σπεύδουν να φωτογραφηθούν μπροστά από τη φάτνη, με τις κούκλες του δημοτικού κουκλοθεάτρου «Τιριτόμπα».

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό συνεχίζεται και στον πεζόδρομο της Κούμα. Με πρωτοβουλία των εμπόρων τοποθετήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρόμου ένας κόκκινος διάδρομος, μπάλες, φώτα ενώ στην πλατεία Ταχυδρομείου δεσπόζει το καραβάκι. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια άναψαν σε Ασκληπιού, Ρούσβελτ και το εμπορικό κέντρο ομορφαίνει. Στα γιορτινά ντύθηκε και ο δρόμος της Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία εμπόρου που διαθέτει κατάστημα στην οδό Κύπρου εκτός από τη δική του επιχείρηση φροντίζει πάντα να στολίζει και το πεζοδρόμιο. Έτσι και φέτος, μετά από συνεννόηση και με άλλους καταστηματάρχες πήραν την πρωτοβουλία και τοποθέτησαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίζοντάς τα με φωτάκια από τη συμβολή της Κύπρου με την οδό Παναγούλη μέχρι και τον πεζόδρομο της Ρούσβελτ. Το αποτέλεσμα όμορφο με τα δεκάδες φυσικά έλατα να έχουν τοποθετηθεί έξω από τα καταστήματα.

Ανάλογη η εικόνα και στην οδό Βενιζέλου, και οι νύχτες στην πόλη παίρνουν λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass