ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Το μικρό δίνει αξία στο μεγάλο"

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2015 0:06

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία και της δράσης που υλοποιεί "Το μικρό δίνει αξία στο μεγάλο", διοργάνωσε προχθές Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της προέδρου της ΔΗΚΕΦΑ και υπεύθυνης της Δράσης κ. Δέσποινας Συροπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

"Ο Δήμος Φαρσάλων για 2η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της δράσης "Το μικρό δίνει αξία στο μεγάλο" συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παράδοση αμαξιδίου από τον πρόεδρο του παραρτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας σε κάτοικο των Φαρσάλων, τον οποίο επέλεξε ο σύλλογος.

Το αμαξίδιο αυτό είναι δική σας προσφορά, διότι εσείς, εμείς, ένας ολόκληρος Δήμος εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια κινητοποιήθηκε και με αυτή τη συμμετοχική δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης θα χαρίσει απόψε χαμόγελα και ελπίδα στον συμπολίτη μας. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Είναι έρωτας για τη βοήθεια και τη στήριξη της ανάγκης των άλλων και αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας".

Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Καλαμάτα και του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι "η ημέρα αυτή δίνει αφορμή σε όλους να προβληματιστούμε και να ευαισθητοποιηθούμε για τα Άτομα με Αναπηρία. Να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα τα βοηθήσουν να ενσωματωθούν ομαλά στην κοινωνία. Να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες με όλους, χωρίς αυτό να παραπέμπει στη φιλανθρωπία. Η βελτίωση των συνθηκών που θα καλυτερεύσουν την καθημερινή ζωή των ΑμεΑ δεν αρκεί, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν περάσουν σε μια νέα νοοτροπία".

Κατόπιν έγινε ενημέρωση από τον χορογράφο και καθηγητή Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Γιώργο Χρηστάκη με θέμα "Μια άλλη ματιά γύρω από την αναπηρία", ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η χορογράφος κ. Μαρία Καραγιαννοπούλου, υπεύθυνη της ομάδας χοροθεάτρου "Δρυάδες εν πλω".

Ακολούθησε χορευτική παράσταση από τις ομάδες χοροθεάτρου "Δαγίπολη και Δρυάδες εν πλω" και η εκδήλωση έκλεισε με την παράδοση του αμαξιδίου, ενώ προσφέρθηκαν λευκά τριαντάφυλλα στους χορευτές ως σύμβολο αγνότητας και φιλίας, καθώς και δύο πίνακες στον κ. Δημήτρη Καλαμάτα και στον κ. Γιώργο Χρηστάκη, αντίγραφα του Γερμανού Πάουλ Κλέε - ο οποίος βίωσε την αναπηρία διότι η μητέρα του ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο - που επιμελήθηκε η μουσειολόγος και παιδαγωγός κ. Πέλα Ρουκά. Ο ένας πίνακας με την ονομασία "Η ομάδα των 11" φιλοτεχνήθηκε το 1939 και ο άλλος το 1927 και φέρει τον τίτλο "Κεραυνοβόλα φυσιογνωμία".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass