ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Βασ. Κόκκαλης: Πρώτο μέλημά μας οι άνθρωποι

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2015 0:15

«Ο προϋπολογισμός μπορεί να είναι νούμερα. Η οικονομία, όμως, είναι άνθρωποι». Πάνω στη βασική αυτή θέση δόμησε την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης, παραθέτοντας τα επιχειρήματα εκείνα που δικαιολογούν την υπερψήφισή του. «Πίσω, όμως, από τα νούμερα πάντα υπάρχουν άνθρωποι. Χωρίς ανθρώπους δεν μπορεί να σταθεί μια οικονομία. Για εμάς το στοίχημα –είναι για όλα τα κόμματα το στοίχημα- είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Για εσάς είναι το αν θα συμβάλετε σε αυτήν την προσπάθεια. Ο ελληνικός λαός απαιτεί αλήθειες και όχι ψέματα».

Ο Λαρισαίος βουλευτής επιτέθηκε στην αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας τη στάση της «υποκριτική», αφού όπως σημείωσε «στις 14 Αυγούστου ψηφίστηκε η συμφωνία με την ψήφο 222 βουλευτών. Αυτή τη συμφωνία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ τη γνωστοποίησαν στο λαό και δόθηκε ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσουμε. Διαπιστώνουμε μια όλως υποκριτική στάση από την αντιπολίτευση, ότι εμείς δεν ψηφίζουμε τα προαπαιτούμενα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν προαπαιτούμενα χωρίς συμφωνία; Όχι βέβαια. Πάνω απ’ όλα προϋποθέτει τη συμφωνία, την οποία ψηφίσαμε όλοι και σε αυτό θα κριθούμε. Και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός αξιολόγησε την ειλικρινή στάση μας και μας έδωσε την εντολή και θα συνεχίσει».

Αναφερόμενος στο αίτημα του πρωθυπουργού για διάλογο με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Κόκκαλης το χαρακτήρισε «υπεύθυνη εθνική στάση», σε αντίθεση με τη στάση που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Υπεύθυνη εθνική στάση ζητούμε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία πρέπει να απαντήσουν στον ελληνικό λαό. Είναι ερωτήματα τα οποία δεν αντέχουν στη βάσανο της λογικής. Είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις, ναι ή όχι;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Μιλώντας για τους αγρότες, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η προστασία «των κατά κύρια, μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση αγροτών», ενώ για τη «δεύτερη γενιά υπερχρεωμένων», που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ο Λαρισαίος βουλευτής σημείωσε με νόημα πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση να προστατέψει την περιουσία των πολιτών εκείνων που αδυνατούν, αποδεδειγμένα, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, ο Λαρισαίος βουλευτής κλείνοντας, επισήμανε πως «σε τούτες τις δύσκολες ώρες οφείλουμε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Είναι εύκολο να λες ωραία λόγια και να αναβάλλεις τη λύση του προβλήματος. Το θέμα, όμως, είναι η λύση. Κλασικό παράδειγμα: Μας κατηγόρησαν εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι αλλάξαμε το πρόγραμμά μας. Μας είπαν, «Άλλα λέγατε!». Εντούτοις, όπως είπε και ο πρόεδρος, ο Πάνος Καμμένος, δεχθήκαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας παρά τη χώρα. Αυτό εκτιμήθηκε από τον ελληνικό λαό; Και βέβαια εκτιμήθηκε, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass