ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΙΟ ΗΠΙΟΙ ΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανοιξιάτικος …Δεκέμβρης!

* Μεγάλη ηλιοφάνεια μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2015 0:18
Απόλαυση της χειμωνιάτικης λιακάδας στις πλατείες της Λάρισας Απόλαυση της χειμωνιάτικης λιακάδας στις πλατείες της Λάρισας

 

Ανοιξιάτικες μέρες στην καρδιά του χειμώνα απολαμβάνουν (και) οι Λαρισαίοι, με έντονη ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, που φτάνουν και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αρχές Δεκέμβρη και η πόλη δεν έχει βιώσει χειμωνιάτικες μέρες, με τσουχτερό κρύο και βροχές, αλλά ούτε και πρόκειται να δει τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως μας λέει ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας, ο οποίος σχολιάζοντας αυτές τις καιρικές συνθήκες τονίζει πως: «Η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας είναι στα ανώτατα φυσιολογικά όρια (16-17 βαθμούς Κελσίου) για την εποχή, αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουμε, κατά μέσο όρο, ήπιους χειμώνες.

Μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, στη Λάρισα θα διατηρηθεί η έντονη ηλιοφάνεια και αυτές οι θερμοκρασίες, ενώ έπειτα ο καιρός θα αλλάξει, με εμφάνιση συννεφιάς και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη το μηδέν.

Χθες στη Λάρισα, η θερμοκρασία έφτασε τους 17 βαθμούς Κελσίου όπως αντίστοιχα και προχθές».

Ο καιρός δεν φαίνεται να συνηγορεί για να δημιουργήσει κλίμα Χριστουγέννων και τα μόνα χιόνια που βλέπουμε είναι στις βιτρίνες…

ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΡΟΧΩΝ

Σημαντικό στοιχείο που καταγράφεται αυτή χρονική περίοδο, στο πλαίσιο της παρατήρησης των καιρικών συνθηκών, είναι η έλλειψη βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα ο κ. Σκριμιζέας, αναφέρει: «Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος, ήταν πάντα «βροχεροί» μήνες για τη Θεσσαλία και φέτος παρατηρούμε έλλειψη βροχοπτώσεων, σε σχέση με αυτό που αναμενόταν. Όπως φαίνεται, ο Δεκέμβριος θα συνεχίσει χωρίς βροχές, εκτός αν εμφανιστούν ακραία φαινόμενα…».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass