ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

«Ανιστόρητος» ο υπουργός Παιδείας

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 0:54

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Έντονες οι αντιδράσεις από τον Ποντιακό Ελληνισμό για τη δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη περί εθνοκάθαρσης των Ελλήνων του Πόντου και όχι περί γενοκτονίας.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού το διοικητικό συμβούλιο του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου ομόφωνα με σκληρή ανακοίνωση στην «Ε» χαρακτηρίζει τον κ. Ν. Φίλη «ανιστόρητο», «αδαή» και «αιώνιο φοιτητή». Και συνεχίζει στην ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τον κ. Νίκο Φίλη σε μια προσπάθειά του οι Έλληνες και κυρίως εμείς ο Ποντιακός Ελληνισμός να ξεχάσουμε την ιστορία μας και τις αλησμόνητες πατρίδες μας καθώς επίσης και 353.000 ψυχές που αφήσαμε, παρά τη θέλησή μας, στα πάτρια άθαφτες.

Και οι Πόντιοι του Τυρνάβου συνεχίζουν: « Η παιδεία του καθενός δημιουργείται από το σπίτι του και δεν την αποκτάς με τίτλους υπουργικούς. Η επισήμανση απευθύνεται σε οποιουσδήποτε αποδέχονται αυτές και παρόμοιες απόψεις. Διότι ο λαός που ξεχνά την ιστορία του τείνει να εξαφανιστεί. Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι ταγμένος υπέρ πίστεως και πατρίδος», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με αφορμή όσα υποστήριξε σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου όπως επίσης και η Γενοκτονία του 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων είναι αναγνωρισμένες από την Ελληνική Βουλή αλλά και από πολλά ακόμη κοινοβούλια ανά τον κόσμο και γι’ αυτό τον λόγο από το 1994 και μετά η Ελληνική Βουλή επίσημα τιμά την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης και πολιτειακοί εκπρόσωποι συμμετέχουν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Γενοκτονία ορίζεται ως η σκόπιμη θανάτωση ατόμων που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλετική, πολιτική ή πολιτιστική ομάδα, με την πρόθεση των δολοφόνων να την αφανίσουν και ο όρος γενοκτονία είναι αυτός που αποδίδεται στις περιπτώσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, των Αρμενίων αλλά και των Εβραίων που αφάνισε ο Χίτλερ.

Ως Λαϊκή Ενότητα ζητούμε την άμεση αποκατάσταση των ιστορικών γεγονότων από τον υπουργό Παιδείας με τον θεσμικό ρόλο που έχει, αλλά πολύ δε περισσότερο απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Τουρκία να θέσει το θέμα της «ιστορικής αποκατάστασης των γεγονότων και να ζητήσει τον καταλογισμό των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς κάτι που αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει και μια πράξη που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και δεν την κατακερματίζει μέσα σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες», όπως δήλωνε ο ίδιος στον χαιρετισμό του για την 19η Μαΐου όταν ήταν στην αντιπολίτευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass