ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Χριστούγεννα μετά την απελευθέρωση!

Δημοσίευση: 04 Νοε 2015 0:34

 

Ένας σπάνιος συνδυασμός υπάρχει αυτές τις ημέρες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας καθώς μέρος του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης που πέρασε, συναντάει τον εορτασμό των Χριστουγέννων που έρχεται. Αυτό γίνεται ως εξής: κάποια από τα καταστήματα έχουν ήδη ντύσει τις βιτρίνες τους με τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και φυσικά με τα απαραίτητα και στολισμένα δέντρα. Την ίδια ώρα ωστόσο στην Κεντρική πλατεία βρίσκεται ακόμα ο πύργος με τα μπάνερ που αφορά στον εορτασμό για την απελευθέρωσης της Λάρισας από τη Γερμανική Κατοχή στις 23 Οκτωβρίου 1944.

Και αν στη Λάρισα τα καταστήματα μπήκαν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από τον Νοέμβριο, στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος ο δήμος λίγο πιο νωρίς από το συνηθισμένο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στα τέλη του μήνα και θα έχουν διάρκεια 40 ημερών μέχρι και την επόμενη τις εορτής των Φώτων. Πιο κοντά στη Λάρισα και συγκεκριμένα στα γειτονικά Τρίκαλα κάποια από τα μαγαζιά με εποχικά είδη άνοιξαν πριν ακόμα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όλα θεμιτά ωστόσο. Οι έμποροι και τα καταστήματα προσπαθούν σ’ αυτές τις πενιχρά οικονομικά εποχές να μαγνητίσουν με κάθε τρόπο πελάτες οι οποίοι είναι εδώ και χρόνια απογοητευμένοι από τη ζοφερή κατάσταση. Από την άλλη ο Δήμος Λάρισας οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρεί τις μνήμες ζωντανές καθώς η φωτογραφία με τον απελευθερωτή της Λάρισας και διοικητή της ταξιαρχίας Ιππικού του ΕΛΑΣ Μίμη Μπουκουβάλα, να μπαίνει στην Κεντρική πλατεία είναι από τις ημερομηνίες- σταθμούς όχι μόνο για την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Μεγάλη η Κεντρική πλατεία άλλωστε. Όλα τα χωράει...

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass