ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πορεία αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2015 0:30

 

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, με αφορμή την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, πραγματοποίησαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας αριστερά κόμματα, οργανώσεις και φορείς της περιοχής.

Όπως επισημαίνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας «πρόκειται για ένα φασιστικό έγκλημα που ηθικοί αυτουργοί είναι το πολιτικό κατεστημένο, η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του. Ο Ερντογάν εδώ και καιρό πραγματοποιεί επιθέσεις στον λαό της Τουρκίας και του Κουρδιστάν για να εξασφαλίσει την εκλογική παντοδυναμία του με τρομοκρατία και αίμα. Η επίθεση όμως αυτή έχει στόχο όλους τους λαούς της περιοχής. Βεβαίως οι κυβερνήσεις της «πολιτισμένης» Δύσης της Ε.Ε. που τόσο ενδιαφέρονται για τη «δημοκρατία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τόσο όσο να τα εξάγουν στα φτερά των βομβαρδιστικών τους, δεν καταδίκασαν το τουρκικό καθεστώς, μιας και συνεργάζονται μαζί του».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πλευρά της τονίζει ότι «πρόκειται κυριολεκτικά για κήρυξη εμφυλίου πολέμου του βαθιού κράτους του Ερντογάν και της αστικής τάξης ενάντια στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την αριστερά της που μάχονται για το ψωμί, τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν».

Στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία συμμετείχε για πρώτη φορά και η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας που είχε νωρίτερα καλέσει τους Λαρισαίους να συμμετάσχουν δείχνοντας τόσο την αλληλεγγύη τους στον τουρκικό και κουρδικό λαό όσο και την αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο που ψηφιζόταν χθες το βράδυ στη Βουλή.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass