Ο Γ. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δώρισε απινιδωτή και καρδιογράφο

* Π. Σαρχώσης: Σημαντική η προσφορά του συνδημότη

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2015 0:40
Από την παράδοση του απινιδωτή και του καρδιογράφου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα Από την παράδοση του απινιδωτή και του καρδιογράφου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζει το κοινωνικό του έργο ο Αμπελωνίτης δωρητής κ. Γεώργιος Αρχοντής. Αυτή τη φορά ο κ. Αρχοντής εμφανώς συγκινημένος, προσέφερε έναν σύγχρονο απινιδωτή με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα, καθώς επίσης και έναν καρδιογράφο αξίας 4.000 ευρώ.

Τον απινιδωτή παρέδωσε στους ιατρούς κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο, ο οποίος προσωπικά εργάστηκε τους προηγούμενους μήνες ώστε να προωθηθεί η δωρεά και πάρει σάρκα και οστά, κ. Αλέξανδρο Αρχιμανδρίτη και τα στελέχη του Ιατρείου Αμπελώνα, τη μαία Βασιλική Τζιούφα και την επισκέπτρια κ. Σταυρούλα Μπέλλου, προχθές το μεσημέρι.

Στη σύντομη τελετή που διοργανώθηκε από τον Δήμο Τυρνάβου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη και ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα κ. Κώστας Χρυσοβέργης.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Η μάχη με την καρδιά, όπως λένε οι καρδιολόγοι, κερδίζεται ή χάνεται μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά. Μετά από αυτόν τον χρόνο, ακόμα κι αν η καρδιά επανέλθει, θα υπάρξουν εγκεφαλικές βλάβες στον παθόντα.

Εδώ και χρόνια, οι γιατροί προτείνουν ότι υπάρχει λύση και η λύση ακούει στο όνομα «αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής», ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί σε δημόσιους χώρους, όπου εκτιμάται ότι συμβαίνει ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό καρδιακών ανακοπών. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που χορηγεί ρεύμα και κάνει στην ουσία «ηλεκτροσόκ» στην καρδιά. Ένας εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Ο απινιδωτής και ο καρδιογράφος δωρεά του κ. Γεωργίου Αρχοντή στο Αγροτικό Περιφερειακό Ιατρείο του Αμπελώνα είναι βέβαιο ότι την κρίσιμη στιγμή για τον συνάνθρωπό μας θα παίξει κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο για τη ζωή του.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης για τη νέα δωρεά του κ. Γεωργίου Αρχοντή αφού τον ευχαρίστησε για άλλη μια φορά και γι΄αυτή τη δωρεά, δήλωσε ότι ο κ. Αρχοντής είναι παράδειγμα και για άλλους συνδημότες οι οποίοι μπορούν στις κρίσιμες οικονομικά συγκυρίες για τον τόπο να συνεισφέρουν και να δώσουν λύσεις, ειδικά στον ιατρικό τομέα εκεί που η επίσημη Πολιτεία αδυνατεί. Ευχήθηκε επίσης στον ίδιο και την οικογένεια Αρχοντή να έχουν πάντα υγεία και να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Αξίζει σημειωθεί ότι ο κ. Γεώργιος Αρχοντής μέχρι τώρα έχει προσφέρει με δαπάνες του ιδίου και των αδελφών του την κατασκευή εξ ολοκλήρου του καμπαναριού δίπλα από τον μητροπολιτικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα έργο που «δένει» με την τεχνοτροπία του κτισίματος του ναού ο οποίος θεμελιώθηκε το 1885, επίσης την κατασκευή ναού στο πάρκο όπου παλιά βρισκόταν το κοιμητήριο στη συνοικία του γηπέδου Αμπελώνα.

Ακόμα προσέφερε ένα μεγάλο ποσό, σε δραχμές τότε, για τη δημοτική βιβλιοθήκη Αμπελώνα, καθώς και μεγάλη συλλογή βιβλίων και άλλες δωρεές συμβάλλοντας πολύπλευρα στην τοπική κοινωνία. Τέλος ο κ. Αρχοντής προσφέρθηκε να δωρίσει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του πρόσφατα θεμελιωθέντος ιερού ναού στο στρατόπεδο Αμπελώνα.

Συγκινημένος μετά την παράδοση της δωρεάς ο κ. Γεώργιος Αρχοντής ευγενικά και ταπεινά δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, παρα μόνο ο απινιδωτής και ο καρδιογράφος να παραμείνουν για πάντα στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα και να μην μετακινηθούν οπουδήποτε αλλού. Άλλωστε σ΄ αυτές τις στιγμές μιλούν τα έργα και τα λόγια περισσεύουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass