ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Βράβευση έργου eTwinning για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2015 8:08
Οι βραβευθέντες μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου Οι βραβευθέντες μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

 

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

«Ταξιδεύοντας στον κόσμο της διαφορετικότητας» είναι το πρόγραμμα eTwinning που συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2014-15 το Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.

Το σχολείο συνεργάστηκε με τέσσερα άλλα σχολεία και συγκεκριμένα 3ο Δ.Σ. Αγρινίου, 2ο Δ.Σ. Άρτας, 79ο Δ. Σ. Θεσσαλονίκης, και Δ. Σ. Γλυκόβρυσης Μολάων Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές προσέγγισαν την έννοια της «διαφορετικότητας» εκπονώντας ποικίλες δράσεις όπως αυτοσχέδια video, τραγούδια, ποιήματα, κατασκευές, αφίσες, κόμικς, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση παραμυθιών με τη μορφή μαύρου θεάτρου και θεάτρου σκιών. Επίσης δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Διαφορετικότητας», το οποίο ταξίδεψε από πόλη σε πόλη, όπου σε κάθε σταθμό εμπλουτίστηκε από τους μαθητές του κάθε σχολείου και ολοκληρώθηκε για να παιχτεί με κέφι και χαρά.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στο «διαφορετικό» και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην άμβλυνση των ανισοτήτων. Οι μαθητές αποδέχτηκαν ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες, ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Η επικοινωνία των σχολείων που γινόταν με τηλεδιασκέψεις μέσω OOVOO, λειτούργησε σαν συνδετικός κρίκος και βοήθησε τους μαθητές να καταλάβουν ότι οι αποστάσεις αμβλύνονται και δεν αποτελούν εμπόδιο στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων.

Οι μαθητές της περσινής Δ' τάξης: Γούτα Κ., Γκανάτσιου Λ., Γκαρλέμου Ε., Γκούλιου Ε., Δημούλας Γ., Καναπίτσα Χ., Λυμπίκη Μ., Μίχης Γ., Ντρέτσα Β., Παπαγεωργίου Χ., Παπακωνσταντίνου Β., Πέτρος Α., Σακούτσιου Α., Σαμπανλάρι Π., Σιαμπάνη Α., Ταρλαή Κ., Τζαφέρης Β., Τζαφέρη Ηλ., Τόκας Ν., Τσακίρη Κ., Τσιολέκη Μ., Τσιουμάνης Γ., Τσιτσιρίγγος Α.

Και οι δασκάλες Κολοβού Στέλλα, Μπάκου Καλλιόπη, Νατσιούλη Μαρία βραβεύτηκαν με την eTwinning Ετικέτα Ποιότητας QualityLabel.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass