Ν. Ανδρουλάκης: Στρατηγικός σύμμαχος Τσίπρα ο βασικός υπεύθυνος για τη χρεωκοπία της χώρας!

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2015 18:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Σιγά-σιγά, αποδεικνύεται με έναν περίτρανο τρόπο, ότι όλα αυτά που έλεγαν προεκλογικά δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Έλεγαν ότι αυτοί που συνομιλούν και διαπραγματεύονται με την Μέρκελ είναι «μερκελιστές» και ο πρώτος τώρα που διαπραγματεύεται μαζί της κάνοντας μάλιστα και …κομπλιμέντα, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στην οικονομία έχουμε λοιπόν τη διαπραγμάτευση ενός νέου μνημονίου και οφείλει ο πρωθυπουργός να έλθει στη Βουλή και να πει στον ελληνικό λαό αν τελικά δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, ή ότι διαπραγματεύεται ένα τρίτο μνημόνιο»;

Μιλώντας για τα τεκταινόμενα τον τελευταίο καιρό στη χώρα , έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσκησε χθες από τη Λάρισα ο ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Κάνοντας λόγο για «στρατηγική συμφωνία» ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα Καραμανλή, επιλογής πρόεδρου της Δημοκρατίας, αλλά και συνεργασίας με την ΑΝΕΛ…

«Φυσικά και έχουν ευθύνη για το μνημόνιο και οι προηγούμενοι . Εδώ, την πρώτη ευθύνη έχει ο Καραμανλής που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2009 και οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, αλλά ευθύνες έχει και ο κ. Τσίπρας που αφαιρει από το κάδρο των ευθυνών τον κ. Καραμανλή και επιλέγει ένα πρόσωπο για πρόεδρο της Δημοκρατίας με συγκεκριμένα ιστορικά συμφραζόμενα που φαίνεται ότι είναι στρατηγικής σημασίας με τον κ. Καραμανλή.

Ο βασικός υπεύθυνος δηλαδή είναι στρατηγικός του σύμμαχος και δεν λέει κανείς τίποτα. Μας κατηγόρησαν για συνεργασία με τη Δεξιά, όμως ο κ. Τσίπρας επέλεξε η πρώτη φορά Αριστερά να είναι με ένα πιο ακροδεξιό κόμμα, όπως είναι το κόμμα του κ. Καμμένου, και εδώ δεν είδα κανένα αριστερό αντανακλαστικό να πει «καλά που πάμε»…

Φοβάμαι, κατέληξε, ότι το κόστος αυτής της στρατηγικής που ακολουθείται δεν θα το πληρώσει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή θα χρεοκοπήσει η ψευδής τους ρητορεία, αλλά θα το πληρώσει η τσέπη του ελληνικού λαού».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

 

Αναφερόμενος στο θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για εάν ο ίδιος ενδιαφέρεται για την προεδρία του κόμματος θα πει:

« Θεωρώ, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα βαθιά πληγωμένο και μετά την τελευταία διάσπαση και μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Για την ηγεσία, αλλά και για το μέλλον του πρέπει να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία η οποία θα είναι μία συμφωνία ενότητας και προοπτικής . Δεν σηκώνει το ΠΑΣΟΚ να μπουν πάλι μπροστά οι ματαιοδοξίες, οι φιλοδοξίες, οι προσωπικές στρατηγικές και να έλθουμε του 4,65% με πέντε-έξη υποψηφίους . Αυτό ήταν ένα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία. Εγώ θέλω να υπηρετήσω ένα σχέδιο μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ, να υπάρξει ένα προοδευτικό μέτωπο προγραμματικό απέναντι στη Δεξιά και στον εθνολαικισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που να δίνει διέξοδο στον προοδευτικό κόσμο της χώρας ο οποίος είναι εγκλωβισμένος. Υπάρχουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι που είναι άνεργοι, που νοιώθουν ότι δεν έχουν προοπτική και από το μίσος στο παλαιό πολιτικό σύστημα, πάνε αντανακλαστικά σε άλλα κόμματα σε αυτούς πρέπει να δώσουμε μια διέξοδο και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του συνεδρίου της παράταξης και όχι ότι πρέπει να γίνει ένα συνέδριο για να υπάρχει μια εναλλαγή στην εξουσία. Αυτό δεν νομίζω ότι πρόκειται να συγκινήσει κανένα»…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass