ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ

«Πρασινίζει» η Σανδράκη και ο κόμβος Κοζάνης

* Έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΑ) με τη συμβολή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2015 0:32

 

Της Λένας Κισσάβου

Φωτογραφίες Βασίλης Ντάμπλης

Θα «πρασινίσει» τους επόμενους μήνες η οδός Σανδράκη, ο μεγάλος κόμβος της οδού Κοζάνης και τρεις νησίδες οδών που βρίσκονται περιμετρικά του κόμβου, με εκατοντάδες δέντρα και χιλιάδες θάμνους, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο των έργων κατασκευής των δρόμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Η ιδιαιτερότητα του έργου, είναι ότι εγκαινιάζει μια νέα εποχή συνεργασίας υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Λαρισαίων, πέρα από «πρωτόκολλα» και πολιτικές με παρωπίδες, προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στην αποπεράτωση του έργου, προς όφελος των πολιτών και αποφυγή μεγάλου διαστήματος ταλαιπωρίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, για την εργολαβία του έργου και στην περίπτωσή μας για τη διαμόρφωση χώρων με πράσινο, έχει μεν την ευθύνη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά μετά το πέρας των εργασιών, τη συντήρησή τους θα αναλάβει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Πριν προχωρήσουν λοιπόν αυτές οι εργασίες, η Υπηρεσία Πρασίνου ζήτησε από την Περιφέρεια και ειδικότερα από το τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων, να συμβάλλει στο έργο, ώστε να γίνουν αυτές οι υποδομές σωστά, για να μπορέσει στη συνέχεια να αναλάβει τον ρόλο της χωρίς να χρειαστεί να κάνει νέες παρεμβάσεις και εργασίες, που θα καθυστερούσαν την παράδοση αυτών των οδών στους πολίτες.

Η ανταπόκριση ήταν θετική και αναμφίβολα το αποτέλεσμα της συνεργασίας, δεν θα μπορεί παρά να είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτή τη συνεργασία και τη συμβολή που θα έχει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, η αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Δέσποινα Αράπκουλε, ανάφερε στην «Ε»: «Η παρέμβαση της Υπηρεσίας Πρασίνου, γίνεται στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου και του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας, ιδιαίτερα της αναπληρώτριας προϊσταμένης κ. Σταυρούλας Καρρά.

Είναι μια άψογη συνεργασία, με την οποία επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αισθητικό και τεχνικό αποτέλεσμα , αφού η συντήρηση του έργου μετά το πέρας των εργασιών, θα διενεργείται από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Η συμβολή μας περιλαμβάνει μια πιο εξειδικευμένη μελέτη για την εγκατάσταση του πρασίνου...».

Ετσι λοιπόν στο πλαίσιο του προγραμματισμού εργασιών της Υπηρεσίας Πρασίνου, αποφασίστηκε η κηποτεχνική παρέμβαση στα δύο μεγάλα έργα που γίνονται στην πόλη, στη διάνοιξη των οδών Καράγιωργα και Σανδράκη.

Κατά την κατασκευή των έργων, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες, την επιβλοεψη των οποίων από μέρους της υπηρεσίας θα έχει ο δασολόγος κ. Νίκος Μήτσος:

- Οδός Σανδράκη: Θα δενδροφυτευθούν τα δύο πεζοδρόμια με 300 δέντρα, του είδους acer platanoides ή acer negundo. Στη νησίδα θα τοποθετηθούν 3.000 τεμάχια πικροδάφνες.

- Στον κόμβο της οδού Κοζάνης, έκτασης περίπου 500m2, θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας έτοιμος, στο κέντρο 1 κυπαρίσσι ορθόκλαδο και γιουνίπερα έρποντα. Τέλος στα τελειώματα των νησίδων προς τον κόμβο Κοζάνης, θα φυτευτούν γιουνίπερα ορθόκλαδα.

Όλοι οι χώροι θα αρδεύονται με αυτόματο πότισμα ,από τρεις παροχές που τοποθετήθηκαν από τη ΔΕΥΑΛ.

-Οδός Καράγιωργα: Θα δενδροφυτευθεί η νησίδα με 185 δέντρα .

Στον κόμβο της οδού Καράγιωργα και στο παρτέρι επί της οδού Αεροδρομίου, θα τοποθετηθεί έτοιμος χλοοτάπητας 1,5 στρέμμα, 1.400 τεμάχια juniperus , δέκα τούγιες emeraude, δέκα κυπαρίσσια ορθόκλαδα, διαφόρων υψών και τριάντα διάφοροι θάμνοι .

Όλοι οι χώροι θα αρδεύονται με αυτόματο πότισμα ,από τρεις παροχές που τοποθετήθηκαν από τη ΔΕΥΑΛ.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ:

1. Στον κόμβο Κοζάνης και στις νησίδες των οδών περιμετρικά αυτού, θα χρησιμοποιηθεί περί τα 500 τ.μ. χλοοτάπητας και θάμνοι

2. Τριακόσια δέντρα θα φυτευτούν στα δύο πεζοδρόμια της οδού Σανδράκη και στη νησίδα θα τοποθετηθούν 3.000 τεμάχια πικροδάφνες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass