ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2015 0:11

 

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται να έχει η Ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διοργανώνει, την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Πηνειό.

Μεγάλες σχολικές μονάδες της πόλης ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών αναμένεται να ξεπεράσουν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία και η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί. Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου που κατά καιρούς συνδυάζει τον πολιτισμό με την αλληλεγγύη και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον αθλητισμό με την προσφορά. Οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία της Κυριακής καλούνται να συνδράμουν στη συλλογή τροφίμων πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων.

Κάλεσμα συμμετοχής στην Ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απηύθυνε προς τους Λαρισαίους, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Με αφορμή τις ανακοινώσεις που έγιναν για την ποδηλατοδρομία ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα επέκτασης των ποδηλατοδρόμων, κάτι που όπως είπε «καταδεικνύει και η μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και αναμένεται, να έρθει σύντομα, για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Από την πλευρά του το μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Ποδηλατοδρομίας Γιάννης Αρζομανίδης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αναμένεται συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών, μετά και τη σχετική ευαισθητοποίηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας αλλά και των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εδρεύουν στη Λάρισα.

Στο έργο που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο ειδικά στις ημέρες μας που η οικονομική κρίση «γεννά» καθημερινά νέους φτωχοποιημένους δικαιούχους στις λίστες του αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για ζητήματα Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλης Αναστασίου.

Από την πλευρά της, η προπονήτρια του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου «Πηνειός» Εύη Ευαγγέλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποδοχή της πρότασης από την πλευρά του Δήμου για την οργάνωση της ποδηλατοδρομίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην εκτεταμένη χρήση του ποδηλάτου, τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα. Ωστόσο σημείωσε πως με τη γιγάντωση της Λάρισας, είναι πλέον ανάγκη να επεκταθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και οι χώροι στάθμευσης των ποδηλάτων.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Από την Κεντρική πλατεία οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων στην πόλη της Λάρισας και θα κατευθυνθούν μέσω των οδών Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Κραννώνος, Θέτιδος για να καταλήξουν και πάλι στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση στηρίζουν τα Επιμελητήρια Εμπορικό, Οικονομικό, ο Σ.Θ.Ε.Β., ο Εμπορικός Σύλλογος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Βιοχημείας, Α Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας), τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια της πόλης (Ράπτου, Καραβάνα, Μπακογιάννη και τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου).

Επίσης, την εκδήλωση εθελοντικά υποστηρίζουν το Ε.Κ.Α.Β., το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. , οι Ραδιοερασιτέχνες Λάρισας, οι Πρόσκοποι Λάρισας, η Ομάδα Διάσωσης, οι Ποδηλατικές Δράσεις «Μια Λωρίδα», οι Ποδηλάτες Λάρισας, ο Ποδηλατικός Γ.Σ. Λάρισας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λάρισας.

Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων Εφη Ζιώγα και το στέλεχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Θεόδωρος Γαντζούδης.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass