ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Μήνες κινητοποιήσεων, Μάιος και Ιούνιος

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2015 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

 

Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, αποφάσισε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στην τελευταία της συνεδρίαση στο πλαίσιο της οποίας αποτιμήθηκε και η κινητοποίηση απεργιακής κινητοποίησης.

Για την οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται πως « η πρωτομαγιάτικη απεργία, η συγκέντρωση και οι εκδηλώσεις του ΕΚΝΛ, σωματείων, όπως και όλων των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ήταν θετικές, παίρνοντας υπόψη τις αντικειμενικές συνθήκες που υπάρχουν αυτή την περίοδο» τονίζοντας επίσης τις «προσπάθειας αναμόρφωσης των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπονόμευσε και την Εργατική Πρωτομαγιά στην πράξη κάτι που αποδείχτηκε και με τη συγκέντρωση - καρικατούρα στην πλατεία Νομαρχίας.

Χαρακτηριστική στάση υπονόμευσης του χαρακτήρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ήταν και η στάση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, που οργάνωσε γλέντι σε πάρκο, στο οποίο καλούσε τον κόσμο, βγάζοντας παραμονή Πρωτομαγιάς και μια υποκριτική ανακοίνωση που καλούσε και στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών φορέων γενικά».

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, κατέληξε σε ένα πρόγραμμα δράσης «παίρνοντας υπόψη τα εξής: Η κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ, είναι αποκαλυπτική της συμφωνίας που ετοιμάζουν κυβέρνηση - δανειστές και επιταχύνει τις εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων. Παρά τις σκόπιμα γενικόλογες αναφορές, σηματοδοτεί τη συμφωνία τους για νέες αντιδραστικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά, αποδεικνύοντας τι είδους «κόκκινες γραμμές» εννοούσε σ’ αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση.

Από τις μεταρρυθμίσεις, ξεχωρίζουν αυτές που αφορούν στον «εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της Τρίτης Ηλικίας». Αυτό σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις και στην κρατική χρηματοδότηση, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Πίσω από τον όρο «δίκαιο», κρύβεται η εξίσωση προς τα κάτω όλων των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Συμφώνησαν «οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή». Το βασικό επιχείρημα για τη μείωση των μισθών από την εργοδοσία και τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ήταν ότι θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιεί τώρα αντεστραμμένο, για να εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τη δημαγωγία περί αύξησης των μισθών.

Με βάση αυτές τις αρνητικές εξελίξεις για την εργατική τάξη, το Δ.Σ του ΕΚΝΛ, αποφάσισε να κάνει σύσκεψη με τα Δ.Σ των σωματείων του, την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεών του. Διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στην Κ. πλατεία.

Πανεργατική Απεργία προς τα τέλη Ιούνη, με ανοιχτή ημερομηνία για πανελλαδικό συντονισμό. Για τις ΣΣΕ, να γίνει άμεσα συζήτηση σε όλα τα Δ.Σ. των σωματείων και στους χώρους δουλειάς, σχετικά με το τι ετοιμάζει η κυβέρνηση και τις εμείς διεκδικούμε, ( κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων – κάλυψη όλων των απωλειών της τελευταίας 5ετίας, βάση οι ΣΣΕ του 2009, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επίδομα ανεργίας), με κατάληξη σε ένα πρόγραμμα δουλειάς του κάθε σωματείου, που θα περιλαμβάνει Γ.Σ., συσκέψεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς.

Με άξονα τις διεκδικήσεις για κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών όλου του λαού, χωρίς καμία πληρωμή του λαού σε υγεία-πρόνοια –φάρμακο, θα οργανώσουμε σύσκεψη σωματείων και άλλων φορέων την Τρίτη 19 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο ΕΚΝΛ και παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ. Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση, σε ημερομηνία που θα ορισθεί σύντομα. Συνέχιση της στήριξης της απεργίας στην ΑΡΩΓΗ. Στήριξη των απλήρωτων Σχολικών Τροχονόμων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass