Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΠΕ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Οι πραγματικές αντοχές της οικονομίας εξαντλούνται

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:56

 

Τις εργασίες του ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που διεξάγονται στη Χαλκιδική, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και στις προοπτικές να στηρίξει την εθνική προσπάθεια που γίνεται να βγούμε από το τούνελ, ενώ χαρακτήρισε τους δήμους και τις Περιφέρειες, ως «τον εγγύτερο θεσμό της δημοκρατίας κοντά στον πολίτη».

Σχολιάζοντας την παραχώρηση των αποθεματικών των Περιφερειών στην ΤτΕ ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως «εμείς, ήμασταν ξεκάθαροι, απέναντι στην εθνική προσπάθεια και πάνω από όλα βάζουμε την πατρίδα μας. Γιατί σε μια εθνική καταστροφή, κανείς δεν είναι ασφαλισμένος και σε μια κοινωνική καταστροφή, διότι η κοινωνία μας σήμερα έχει πάθει τεράστια ζημιά. Και αν δεν επανορθωθεί η κοινωνία, δεν θα υπάρξει οικονομία. Εμείς, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, κτίζουμε γέφυρες, όχι Σινικά Τείχη. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, κάνουμε πράξη τη συνεργασία, τη συναίνεση, τη συλλογική ηγεσία. Για αυτό και λέμε, πάμε από την αρχή. Και πάμε να φτιάξουμε εμείς το μέλλον μας. Μπορούμε, ναι, θα έχουμε κάθε μήνα μία συνεδρίαση, όπως το είπε ο Αποστόλης ο Τζιτζικώστας. Μα άλλωστε, καθημερινά συναντιόμαστε με τους δημάρχους. Μπορεί να συναντιόμαστε και κάθε μήνα με την ΚΕΔΕ. Όμως, χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία. Δεν μπορεί να έρχονται νομοσχέδια στη Βουλή και να τα μαθαίνουμε από τον Τύπο. Δεν μπορεί να γίνονται αλλαγές, να επικαλούμαστε δημοκρατικές διαδικασίες και να μην πάμε από κάτω προς τα πάνω, από το κύτταρο της δημοκρατίας, που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν γίνεται κατά αυτόν τον τρόπο κάτι, κρύβεται. Ας μην κρυβόμαστε, κάτι κρύβεται. Μήπως χρειάζεται να κάνουμε όλοι μια θεραπεία αλήθειας, για να αλλάξουμε τα πράγματα;».

Τέλος αναφερόμενος στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε: «Οι πραγματικές αντοχές της οικονομίας, εξαντλούνται. Γρήγορα πρέπει να παρθεί η απόφαση. Δεν μπορεί να παίζουμε εντός, εκτός και επί τα αυτά. Καθαρές λύσεις, τεχνοκρατικές, πολιτικές και δυνατές. Επιτέλους, ας γίνει μία μεγάλη προσπάθεια. Και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η ιστορία δικαιώνει τους τολμηρούς, αλλά είναι πάντα με το μέρος των ισχυρών. Ουαί τοις ηττημένοις. Και η χώρα μου, η χώρα μας, δεν θέλω να είναι ηττημένη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass