ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Μαθητές έκλεισαν τέσσερα σχολεία

* Στη Λάρισα εντοπίζεται το μικρότερο πρόβλημα ελλείψεων εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2015 0:17

 

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων της Λάρισας από μαθητές, και συγκεκριμένα χθες κλειστά έμειναν τα 10ο, το 7ο, το 12ο λύκεια και το 15ο γυμνάσιο- λυκειακές τάξεις.

Οι βασικότεροι λόγοι των καταλήψεων είναι κοινοί και αφορούν στις ελλείψεις σε βιβλία, που η προμήθειά τους δεν κάλυψε όλο το μαθητικό δυναμικό τους, καθώς και τις ελλείψεις σε καθηγητές.

Αν και στα σχολεία της Λάρισας εντοπίζεται το μικρότερο πρόβλημα ελλείψεων εκπαιδευτικών, δεν παύει να αποτελεί ένα αγκάθι στην ομαλή λειτουργία των καθημερινών διδακτικών προγραμμάτων τους, τα οποία ακόμη δεν ομαλοποιήθηκαν.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της καθυστέρησης των διαδικασιών τοποθετήσεων εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο συνεχίζει ακόμη να καλύπτει κενά που υπάρχουν σε σχολεία, ανά την Ελλάδα, δρομολογώντας συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νέες προσλήψεις.

Ένας από τους λόγους που όλες αυτές οι διαδικασίες καθυστέρησαν περισσότερο από άλλες χρονιές, είναι και το ότι μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές, με αποτέλεσμα να «φρενάρουν» πολλά από αυτά που θα μπορούσαν να διευθετηθούν νωρίτερα.

Παρατηρείται δε πως στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται και αρκετοί σύλλογοι γονέων αντίστοιχα που διεκδικούν μαζί με τα παιδιά τους, τα αυτονόητα για δημόσια δωρεάν παιδεία.

Να σημειωθεί ότι η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, από την πρώτη μέρα των καταλήψεων και με παρουσία της σε σχολεία, προσπαθεί σε συνεννόηση με καθηγητές και μαθητές να κατευνάσει τα πνεύματα... και να επιλύσει στο μέτρο του δυνατού, αιτήματα μαθητών που έχουν να κάνουν και με άλλα λειτουργικά θέματα των σχολείων τους.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass