ΓΙΑ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Δωρεάν μετακινήσεις για καλοκαιρινά μπάνια

* Ξεκινούν μετά τις 20 Ιουλίου, από την Υπηρεσία Κοινωνικών Δράσεων

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2013 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:57
Της Λένας Κισσάβου
Τα γνωστά πλέον ως «μπάνια του λαού», οργανώνει και φέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος Λαρισαίων, με την αποστολή να έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η Υπηρεσία Κοινωνικών Δράσεων.
Για δωδέκατη χρονιά, αν και σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών του Δήμου, όπως αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λίνα Ντάβαρη, θα συνεχιστεί ο κοινωνικός θεσμός των δωρεάν καλοκαιρινών θαλασσινών μπάνιων σε παραλίες του νομού Λάρισας, στα οποία προβλέπεται να συμμετέχουν περί τα εκατό άτομα, που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με την κ. Ντάβαρη οι δικαιούχοι είναι συμπολίτες μας, που τυγχάνουν κι άλλων κοινωνικών παροχών του Δήμου Λαρισαίων (προσφορά τροφίμων, ένδυσης, ειδών καθαριότητας…) και κρίνεται ότι έχουν ανάγκη στήριξης.
«Επειδή αποτελεί πολυτέλεια, γι’ αυτούς ακόμη και μια εξόρμηση στη θάλασσα, αποφασίσαμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να απολαύσουν ημέρες διακοπών, προσφέροντάς τους, δωρεάν μετακίνηση και γεύμα, συνεχίζοντας τον κοινωνικό θεσμό…» υποστήριξε η κ. Ντάβαρη και αναλυτικότερα για τους δικαιούχους τόνισε ότι πρόκειται για άτομα, που είναι άνεργοι, άποροι, άτομα με χαμηλό εισόδημα, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι κ.α.
Για τον καθένα αναλογούν επτά ημέρες, προσφοράς καλοκαιρινών μπάνιων, με προορισμό σε παραλίες του νομού Λάρισας.
Στις εκδρομές, που προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά τις 20 Ιουλίου, θα συνοδεύει τους συμμετέχοντες κοινωνική λειτουργός και νοσηλεύτρια.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Καλοκαιρινά μπάνια», ξεκίνησε με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε άπορους της πόλης μας, να απολαύσουν μια ψυχαγωγία που ενώ για πολλούς Λαρισαίους είναι δεδομένη, γι’ αυτούς παραμένει απλά επιθυμία...
Στην πορεία προέκυψαν νέες ανάγκες που οδήγησαν στη διεύρυνση της κοινωνικής παροχής και στους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας.
Σύμφωνα με τις εκδρομές με πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι, στο πλαίσιο της φιλοξενίας των συμμετεχόντων, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν ομιλίες (κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο παραθαλάσσιο μέρος), οι οποίες θα αποσκοπούν στην ενημέρωση τόσο σε ιατρικά θέματα όσο και σε θέματα ναυαγοσωστικής. Επίσης αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά που θα συμμετέχουν και ειδικότερα παιχνίδια στην αμμουδιά, δημιουργία κατασκευών κ.α.  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass