Ο ΚΩΝ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΥΑ

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ «καίνε» τις ΔΕΥΑ...

* Ζήτησε οι προσλήψεις να γίνονται με ειδικά κριτήρια, ακόμη και εκτός ΑΣΕΠ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2013 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:58
Επισημαίνοντας την ανάγκη οι ΔΕΥΑ της χώρας να συνεχίσουν να λειτουργούν παρέχοντας φθηνό και ποιοτικό νερό, ο δήμαρχος Λαρισαίων και αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, στην παρέμβασή του κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα των εργασιών της 25ης γενικής συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ, επέκρινε την Πολιτεία για αδιαφορία σε μια σειρά αιτημάτων των ΔΕΥΑ της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
- «Είναι αδιανόητο η ΔΕΗ να κοστολογεί τις ΔΕΥΑ με αυτό το ακριβό τιμολόγιο, με τη ΔΕΗ να χαρακτηρίζει τις ΔΕΥΑ άλλοτε κοινωφελείς επιχειρήσεις και άλλοτε ανώνυμες εταιρίες.
- «Πρέπει να επιλυθούν τα εργασιακά ζητήματα στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης, διότι όπως εξήγησε το εργατικό δυναμικό των ΔΕΥΑ γηράσκει και δεν μπορεί να αναπληρωθεί με τους όρους πρόσληψης που ισχύουν σήμερα. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι τα κριτήρια πρόσληψης του προσωπικού στις ΔΕΥΑ πρέπει να είναι εκτός ΑΣΕΠ ή να υπάρχουν ειδικά κριτήρια στον ΑΣΕΠ».
Ακόμη ο κ. Τζανακούλης καυτηρίασε:
- Την απουσία των δημάρχων από τις εργασίες της συνέλευσης και το γεγονός ότι ορισμένοι δήμαρχοι δεν πιστεύουν στις ΔΕΥΑ.
- Τη βιομηχανία νόμων που ο ένας αναιρεί τον άλλο γεγονός που προσθέτει και άλλα προβλήματα στη λειτουργία των ΔΕΥΑ.
- Κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις να ασκούν εποικοδημοτική αντιπολίτευση στις δημοτικές αρχές και να μην καταφεύγουν χωρίς στοιχεία σε ανυπόστατες καταγγελίες που οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων και διασύρουν άδικα την Αυτοδιοίκηση.
- Καταδίκασε την επιμονή αυτοδιοικητικών να σηκώνουν ψηλά το θέμα της επιβολής τέλους του 80% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ «ποντάροντας» στην άγνοια του κόσμου και σημείωσε ότι ήταν σοφή η επιβολή του τέλους που καθιερώθηκε με τον ιδρυτικό νόμο των ΔΕΥΑ.
Οι εργασίες της συνέλευσης φιλοξενήθηκαν χθες στην πόλη των Σερρών. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκης παρουσίασε την έκθεση πεπραγμένων, χαρακτηρίζοντας θετικό τον απολογισμό «παρά τη βαθιά ύφεση που βιώνει η χώρα και πρόσθεσε ότι οι ΔΕΥΑ είναι δημοτικές επιχειρήσεις που προστατεύουν τα κοινωνικά αγαθά του νερού και το περιβάλλοντος».
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ κ. Νικολάου Παπαδάκη ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο των ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ που πρέπει επιτέλους να ικανοποιήσει το αίτημα για βιομηχανικό τιμολόγιο. Τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη η διαμόρφωση μητρώου καταναλωτών ως βάση δεδομένων ώστε να βεβαιώνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί (τα κρούσματα αυτά παρουσιάζονται κυρίως από φοιτητές). Ακόμη, καταδίκασε τη λογική των προηγουμένων δεκαετιών υπερφόρτωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων με πλεονάζον προσωπικό στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας και κατέληξε λέγοντας: «Με καμπουιλίκι του κρατικο-διαιτισμού δεν πάει άλλο και αυτό είναι η αιτία της σημερινής κατάντιας της χώρας».
* Kατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης βραβεύτηκε από το Δ.Σ της ΔΕΥΑ Σερρών και την ΕΔΕΥΑ ο τέως δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας για την προσφορά του.
 Επίσης την πρότασή του για δυνητική επιβολή του ειδικού τέλους 80% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ παρουσίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μηλίδης.
Τς εργασίες της γενικής συνέλευσης χαιρέτισε η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass