Στον Πηνειό το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 22:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:57

Με κεντρικό σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη», τον στίχο του Μπρεχτ τον οποίο χαρακτηρίζει επίκαιρο όσο ποτέ η ΚΝΕ προετοιμάζει το 39ο Φεστιβάλ της. Στη Λάρισα, οι πολύμορφες εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα κορυφωθούν στην κοίτη του Πηνειού 13 - 14 Σεπτεμβρίου.

 Σε συνέντευξη Τύπου χθες, στελέχη της ΚΝΕ Λάρισας έκαναν λόγο για «μεγάλη πολιτική και πολιτιστική γιορτή της νεολαίας έχει ήδη ανοίξει φτερά για το καλοκαιρινό ταξίδι στο νομό Λάρισας όπως και σε όλη τη χώρα».

Και συνέχισαν: «Θέλουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, να αναδείξουμε ότι η άδικη, εκμεταλλευτική κοινωνία, όχι μόνο πρέπει αλλά και ότι μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό. Είναι ανάγκη της εποχής. Αλλαγή σημαίνει ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, της εξουσίας των μονοπωλίων. Σημαίνει αγώνας για τη νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τη σοσιαλιστική κοινωνία. Με την οικονομία και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, του λαού. Αυτή η κοινωνία μπορεί να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις γι' αυτό, γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν τεράστιο πλούτο, που τους αρπάζουν τα μονοπώλια και μια χούφτα παράσιτα, γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που όμως αξιοποιούνται για την κερδοφορία των λίγων. Θέλουμε, δηλαδή, να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος σήμερα, η ανεργία, η αμορφωσιά, η εργοδοτική τρομοκρατία, το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Ότι η λύση δε βρίσκεται στις συνταγές που προτείνει το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα τερτίπια, στις επιδιώξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που μοναδικό σκοπό και επιδίωξη έχουν να καθίσουν στο σβέρκο του λαού για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και της ΕΕ».

Αναφερόμενοι στη δράση της ΚΝΕ, τα στελέχη της τόνισαν ότι επιδιώκει «οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων να γίνονται αγωνιστές και ασυμβίβαστοι, ανήσυχοι και περήφανοι, πρωτοπόροι, εχθροί όλων των σάπιων αξιών και "ιδανικών" που προβάλει το σύστημα. Μπορεί να αλλάξει αυτός ο κόσμος. Χρειάζονται πολλά: Οργή απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα, που στερεί τα δικαιώματά του λαού και της νεολαίας. Απέναντι σε αυτό το σύστημα που θάβει τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, την ανάγκη δηλαδή για δουλειά με δικαιώματα και για όλους, την ανάγκη για δωρεάν μόρφωση, για Υγεία, Ασφάλιση. Αλλά χρειάζεται και η γνώση, το πείσμα, η αντοχή, η οργάνωση μέσα σε κάθε χώρο. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Δε θέλουμε μόνο να πούμε, αλλά θέλουμε και να ακούσουμε γνώμες και απόψεις, ν' ανεβάσουμε τη μαχητική διάθεση, τη συσπείρωση και κοινή δράση με τους χιλιάδες νέους που περνάνε από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ».

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Και μιλώντας για το Φεστιβάλ σημείωσαν: «Φέτος ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις μας θα έχει ο εορτασμός των 45 χρόνων ζωής και δράσης της οργάνωσής μας, της ΚΝΕ. Σε αυτά τα πλαίσια η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ δίνει το δικό της στίγμα και παρουσιάζει δωρεάν σε γειτονιές και χωριά την παράσταση «Πόσο κοστίζει το σίδερο» του Μπ. Μπρεχτ. Ελάχιστη συμβολή σε κάθε λαϊκή οικογένεια που για να δει σήμερα ένα θέατρο χρειάζεται πάνω από δύο μεροκάματα».

Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις:

26/6 Ιπποκράτης – Πάρκο Αλκαζάρ (αμφιθεατράκι απέναντι από το αναψυκτήριο),

27/6 Πλατεία Νεάπολης, 28/6 Πλατεία ΑΤΑ,

2/7 Πλατεία Ανθούπολης

Άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται:

28/6 Συκούριο,

29/6 Τσαριτσάνη,

1/7 Εργατικό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Πλατεία Ταχυδρομείου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι με κορύφωση το κεντρικό Φεστιβάλ του Σεπτέμβρη.

Σταθμός και στη φετινή προφεστιβαλική δραστηριότητα η διοργάνωση του 22ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ που ταξιδεύει φέτος στα Χανιά της Κρήτης. 

Χιλιάδες νέοι και νέες θα κατασκηνώσουν στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, με σύνθημα: «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών στην κατάργηση της εκμετάλλευσης». Θα ενώσουν τη φωνή τους διαδηλώνοντας ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, το βασικότερο στήριγμα του αμερικανικού 6ου στόλου που βρίσκεται στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις οργανώσεις της ΚΝΕ.

 

 


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass