ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Ποτάμι ανέργων στο Δημαρχείο

*Υποβάλλουν αιτήσεις για μία από τις 105 θέσεις οκταμηνιτών

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:56
Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη που με βία ζητά ψωμί...
Παραφράζοντας Διονύσιο Σολωμό, εκατοντάδες Λαρισαίοι ψάλλουν καθημερινά στο Δημαρχείο τον εθνικό ύμνο προς την Ανεργία.
Ατέλειωτες ουρές και χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου λειτουργεί η υποδοχή των αιτήσεων που υποβάλλουν όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν με οκτάμηνη σύμβαση, εργάτες ή οδηγοί. Ήταν μόλις η τέταρτη ημέρα της δεκαήμερης προθεσμίας που λήγει την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου. Προφανώς την επόμενη εβδομάδα, με τη λήξη της προθεσμίας η προσέλευση θα κορυφωθεί.
Σχεδόν 300 άτομα σπεύδουν καθημερινά να υποβάλουν αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ελπίζοντας ότι θα βρουν «μια θέση στον ήλιο της εργασίας», έστω για οκτώ μήνες. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου, ποικίλου μορφωτικού επιπέδου παρότι για τις 79 θέσεις εργατών δεν απαιτείται παρά απολυτήριο δημοτικού σχολείου. Για τις υπόλοιπες 25 θέσεις οδηγών χρειάζεται απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης.
Πέρυσι, στην αντίστοιχη διαδικασία πρόσληψης οκταμηνιτών είχαν προσέλθει υποβάλλοντας αίτηση 1.700 Λαρισαίοι. Φέτος, σύμφωνα με τη ροή ενδιαφερομένων που παρατηρείται και η οποία είναι σαφώς πιο αυξημένη, οι υποψήφιοι οκταμηνίτες φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 2.000. Παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί άλλες προσλήψεις στον Δήμο, με τα «πεντάμηνα» κλπ. Ανάλογα αυξημένο προκύπτει και το κύμα πιέσεων προς τους παράγοντες της δημοτικής αρχής, παρότι οι προσλήψεις θα γίνουν με εφαρμογή κριτηρίων και με αξιοκρατική διαδικασία ΑΣΕΠ.
*Παρόμοιος «χαμός», πολυκοσμία αυτές τις μέρες και στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη συνοικία Ιπποκράτη, αφού οι υποψήφιοι οκταμηνίτες, κατά κανόνα άνεργοι, πρέπει να περάσουν από το αρμόδιο γραφείο προκειμένου να λάβουν βεβαίωση ανεργίας, την οποία προσκομίζουν στο Δημαρχείο ώστε να λάβουν τα αντίστοιχα μόρια στη διαδικασία επιλογής που θα ακολουθήσει.
Σωτ. Ζαχαριάς
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass