ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Περνά η εποχή του «θα σου κάνω μήνυση»

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:56
Σύντομα θα εγκατασταθεί σύστημα ασφάλειας, με μαγνητικές πύλες στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Λάρισας, για να αντιμετωπιστεί και το θέμα με τις τηλεφωνικές φάρσες, οριστικά. Τα παραπάνω υπογράμμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.
Ο γενικός γραμματέας ήταν ο συντονιστής της ημερίδας, που έγινε χθες το απόγευμα στο μέγαρο δικηγόρων, με θέμα «Διαμεσολάβηση και Δικαστική Μεσολάβηση», κατά τη οποία παρουσιάστηκαν το ολοκληρωμένο σύστημα της διαμεσολάβησης αλλά και της δικαστικής μεσολάβησης, ως νέοι θεσμοί, σε χρήση των πολιτών. Το μεσημέρι ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του δικαστικού μεγάρου Λάρισας και συζήτησε με τους προϊσταμένους και δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, για θέματα καλύτερης λειτουργίας της δικαιοσύνης και του μεγάρου. Στη συνέχει, προσερχόμενος στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, είπε ότι:
«Επισκεφθήκαμε τα δικαστήρια, έχω θετικό αίσθημα, μου έκαναν γνωστά ζητήματα ελλείψεων, κάποιων υποδομών, να βελτιωθούν. Ως υπουργείο δίνουμε μια κατεύθυνση για πλήρη ενίσχυση όλων των αναγκών για μηχανογραφικές καλύψεις. Νέα συστήματα, υλικοτεχνική υποδομή, θα καλυφθεί. Επίσης, κάποιες ελλείψεις σε υπαλλήλους, θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω της κινητικότητας. Επίσης και με τον νέο προσανατολισμό που δίνουμε, μέσα από τα ολοκληρωμένα συστήματα, τα μηχανογραφικά προγράμματα, πιστεύουμε ότι τα δικαστήρια από τη νέα χρονιά, θα λειτουργήσουν πιο οργανωμένα και αξιόπιστα».
Για τη διαμεσολάβηση τόνισε: «Ήρθαμε για να παρουσιάσουμε τον νέο θεσμό της διαμεσολάβησης. Πλέον με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή δικηγόρου, ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να λύνει την υπόθεσή του με συναινετικές λύσεις και προτού αυτή η υπόθεση έρθει ενώπιον των δικαστηρίων. Με αυτό τον τρόπο, δεν αποσυμφορούμε μόνο τα δικαστήρια, αλλά προάγουμε ένα διαφορετικό πολιτισμό, της συνεννόησης, της συμφιλίωσης, της κοινά αποδεκτής λύσης, το οποίο ανεβάζει γενικότερα το επίπεδό μας. Θέλουμε να ξεπεραστεί η εποχή, που λέγαμε «θα σου κάνω μήνυση» και προτιμούμε ένα άλλο επίπεδο συνεννόησης, του «έλα να τα βρούμε». Εδώ, θα βοηθήσει πάρα πολύ ο νέος αυτός θεσμός...
Πιστεύουμε θα είναι σύντομα έτοιμος ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας και ο νέος ποινικός κώδικας. Αυτές οι δύο μεγάλες υποδομές θα μας δώσουν τη δυνατότητα, να ακουμπάμε τη δικαιοσύνη του μέλλοντος, με αυτές τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις». Ο γενικός γραμματέας, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Δημ. Κατσαρό και τη διοίκηση του ΔΣΛ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το βράδυ, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόοεδρος του ΔΣΛ κ. Δ. Κατσαρός και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτ. Γιαννακόπουλος. Εισηγητές ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Λίλα Απ. Μπακατσέλου δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, δικηγόρος Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Attorney), διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Δημήτριος Τίτσιας, πρωτοδίκης, δικαστής μεσολαβητής στο Πρωτοδικείο Λάρισας. Παρέστηκαν μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος του Εφετείου Λάρισας αρεοπαγίτης κ. Αθαν. Καγκάνης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Δημ. Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Λάρισας εφέτης κ. Χριστίνα Τζίμα, άλλοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειοτυργοί, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Αθαν. Μαμάκος, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απ. Δοντάς και νομικοί.
Ε. Ρ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass