ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

«Τα μνημόνια αποδομούν το ΕΣΥ»

* Κλείνει ένα ακόμη κρεβάτι στη ΜΕΘ του ΠΝΛ ελλείψει νοσηλευτών ενώ η ΜΑΦ Παίδων δεν εντάχθηκε στον νέο οργανισμό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34
Απαιτώντας την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας «το οποίο πρέπει να επιβιώσει από την επιχειρούμενη αποδόμησή του μέσω των μνημονιακών πολιτικών» συνδικαλιστές εργαζομένων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Η κινητοποίηση είχε πανελλαδικό χαρακτήρα στις έδρες των ΥΠΕ μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που διεκδικεί «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οι συνέπειές τους είναι εμφανέστατες και διαλυτικές σε ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ», εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της «στην πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων όπως και στην πολιτική της διαθεσιμότητας, των αξιολογήσεων – απολύσεων».
Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση, το μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ Λεωνίδας Αναστασίου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η συγκέντρωση στοχεύει στην ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ, όπως της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων προσωπικού και της οργάνωσης. Το ΕΣΥ πρέπει να επιβιώσει και να συνεχίσει να παράσχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χαλκίδας Ιωάνν. Αγγελάτος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και στόχος μας είναι να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με στάση εργασίας στις 17 Απριλίου και πορεία διαμαρτυρίας παράλληλα στο υπουργείο Υγείας» για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τη νυχτερινή τους απασχόληση από τον περασμένο Νοέμβριο» προσθέτοντας ακόμη ότι «με τον φόβο του ασφαλιστικού πολλοί εργαζόμενοι αποχωρούν».
ΜΑΦ - ΜΕΘ
«Το ΕΣΥ αποδομείται από τις μνημονιακές πολιτικές» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Γ. Φωτόπουλος. Για να προσθέσει ότι «οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες για νυχτερινά και Σαββατοκύριακα. Τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν λειτουργούν και πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα, η λεηλάτηση του ΕΣΥ δεν θα περάσει».
Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΝΛ, τόσο ο κ. Φωτόπουλος όσο και ο κ. Κ. Λαρίσης στάθηκαν σε ειδικότερα θέματα που αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Με τον κ. Φωτόπουλο να τονίζει ότι «θα κλείσει ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ με αφορμή τη λήξη της σύμβασης νοσηλευτών ενώ ακόμη και σήμερα λειτουργούν μόνο τα 4 χειρουργικά τραπέζια από τα 10 συνολικά καθώς τα υπόλοιπα 6 είναι εκτός λειτουργίας». Ενώ ο κ. Λαρίσης από την πλευρά του στάθηκε ιδιαίτερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής για να τονίσει πως «η ΜΑΦ ενώ λειτουργεί με τρία κρεβάτια, στον νέο οργανισμό του νοσοκομείου δεν υπάρχει λες και έχει καταργηθεί».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass