ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΛ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 2ου ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Βραβεύθηκαν μαθητικές δημιουργίες

* Ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στον σκηνοθέτη κ. Κ. Τσιάνο και στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34
Οι τέχνες είχαν την τιμητική τους, χθες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τη μαθητιώσα νεολαία του νομού Λάρισας, να αναδεικνύει ταλέντα και ξεχωριστές δημιουργίες έργων, δίνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών, στον 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό ν. Λάρισας, που φέτος είχε θέμα «Ενημερώνομαι για το Αλκοόλ – Προστατεύω τον Εαυτό μου» και η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε ένα πλούσιο «καλλιτεχνικό πανηγύρι», με παρουσιάσεις θεατρικών έργων, έκθεσης εικαστικών δημιουργιών, χορό, «παρκούρ» και μουσική.
Οι οργανωτές του διαγωνισμού, που ήταν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ., η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, έδωσαν την ευκαιρία στη νέα γενιά της πόλης, να εκφραστεί και να δημιουργήσει, επιβραβεύοντας και ενισχύοντας τις προσπάθειές της, λαμβάνοντας τέλος την ικανοποίηση μιας μεγάλης συμμετοχής, σε ένα εγχείρημα που κάθε χρόνο γιγαντώνεται ως θεσμός.
Παράλληλα φέτος εκτός των βραβεύσεων των μαθητών, αποδόθηκε τιμή στον καλλιτεχνικό Διευθυντή του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Λάρισας σκηνοθέτη κ. Κώστα Τσιάνο, για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, για το έργο του.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Λίτσα Λιακούλη, ενώ στο πλαίσο της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, παρουσιάστηκε αφιέρωμα στον κ. Κ. Τσιάνο, επίσης ερμηνεύθηκε το παραμύθι της Στέλλας Νταβαρούκα «Τα ευτυχισμένα κολυμπρίν» με εικονογράφηση της Εφης Σδούκου, μουσική της Φρόσως Κτιστάκη και στα κρουστά τον Γιάννη Μακρυγιάννη, εμφανίστηκε το φωνητικό σύνολο «Music Harmony», παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο «Ο καλός και ο... κακός ποδηλάτης», από τους μαθητές Κ. Τσιάτα και Κ. Ζαχαριά, το τραγούδι «Θυμήσου» με μαθητές του Γυμνασίου Νίκαιας να παρουσιάζουν φιγούρες παρκούρ και τέλος απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές για τα έργα τους στον διαγωνισμό, (συμμετείχαν μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας, δημιουργώντας περισσότερα από 650 έργα ), ανά κατηγορία εκπαίδευσης:
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Δημοτικά σχολεία:
-1ο βραβείο στις μαθήτριες: Κατερίνα Γκέβρου, Δήμητρα Αλεξανδρή και Ευαγγελία Σταθοπούλου του 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων
-2ο βραβείο: Μάνια Γκράβαρη, Βαγγέλης Κουτσομανής και Αλεξάνδρα Βασιλείου, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη.
-3ο βραβείο: Ιουλία Σουλένη, Ελευθερία Φιτσοπούλου και Ειρήνη Χρήστου, μαθήτριες του 12ο Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
-1ο βραβείο: Δημήτρης Γκίνης, Τρισεύγενη Δημητροπούλου και Κωνσταντίνα Γκίζα, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λάρισας.
-2ο βραβείο: Αναστασία Σελήνη, Παντούλα Οικονόμου και Ειρήνη Γελαντζοπούλου, μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Λάρισας
-3ο βραβείο: Αλέσια Ζαβγκορόγκνια, Κατερίνα Δριτσέλη, Στεφανία Γκουνέλα, Ανδρομάχη Ζαμπούκα, Ιωάννα Γκαραβέλη και Αθηνά Γερονάτσιου, του Γυμνάσιου Γιάννουλης.
ΛΥΚΕΙΑ
-1ο βραβείο: Αθανάσιος Καρανάσιος και Παναγιώτης Μπούτας,
 μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας (του τμήματος Γραφικών Τεχνών)
-2ο βραβείο: Άλκηστη Μπλιάτσιου Παρασκευή Ντεντζιονάι και Νεκταρία Οικονόμου, μαθήτριες του Λυκείου Νίκαιας.
-3ο βραβείο: Θωμάς Στεφανής και Αντώνης Λαμπρούλης, μαθητές
του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας.
Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι για τη συμμετοχή τους ενώ σε εκείνους που διακρίθηκαν απονεμήθηκαν βραβεία, όπως ποδήλατα με κράνη και δωροεπιταγές για την αγορά βιβλίων.
Στον προθάλαμο του Ωδείου λειτούργησε έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος κ. Αρης Γαλάτος, εκπρόσωπος του ΑΤΑ, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Β. Σακελλαρίου, η πρόεδος του «Θεσσαλικού Θεάτρου» κ. Μαρία Αγραφιώτου, διευθυντές σχολείων κ.ά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass