ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Ανανεώνουμε τις ιδέες και την κουλτούρα μας...»

Δημοσίευση: 06 Απρ 2013 21:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:24

Του Δημήτρη Βάλλα

«Η προσπάθειά μας είναι να ανανεώσουμε και τις ιδέες μας και την κουλτούρα μας και την πολιτική μας πρακτική.

Δεν φθάνει μόνο η αλλαγή γενιάς, θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο ΠΑΣΟΚ γιατί είναι κορυφαίο το ζήτημα να υπάρξει ένας δημοκρατικός λόγος στη χώρα μακριά από την ακραία δημαγωγία και το λαϊκισμό και αυτό φάνηκε και μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Βουλή όπου το κόμμα της Χ.Α., αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, επέδειξαν απαράδεκτη συμπεριφορά...».

Τα παραπάνω επισήμανε, χθες, στην «Ε», ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης που επισκέφθηκε τη Λάρισα για να παραστεί στη Νομαρχιακή Ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ που είχε σαν θέμα της τον οργανωτικό-οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό.

Οκ. Ανδρουλάκης ένας από τους νεότερους γραμματείς του ΠΑΣΟΚ μας απάντησε και σε σχετική ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τα... νιάτα του:

«Ο κόσμος θα μας πει, δίνει συνήθως στα νέα πρόσωπα, ή αν θέλετε και στους νέους, ένα πολιτικό χρόνο. Όμως αυτό δεν φθάνει, χρειάζονται ιδέες και προτάσεις.

Οι νέοι άνθρωποι νιώθουν βέβαια μια αλληλεγγύη, όμως πρέπει να απαντήσουμε και στα προβλήματα, όπως στην ανεργία που είναι το μεγαλύτερο.

Το γιατί η νέα γενιά έχει γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και στο πολιτικό σύστημα συνολικά είναι γιατί το ζήτημα της ανεργίας είναι μείζον. Όταν έχεις ανεργία που φθάνει στο 60%, οι νέοι ψάχνουν άλλες λύσεις.

Εμείς έχουμε προτάσεις και ήδη καταθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ένα «πακέτο» για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Το βασικό ζήτημα τώρα είναι η ρευστότητα στην αγορά για να υπερασπίσουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και αυτό απαιτεί ένα νέο τραπεζικό σύστημα, ενώ σε φορολογικό επίπεδο πρέπει να δεχτεί η τρόικα να πάμε σε αυξημένο αριθμό δόσεων ώστε να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις από τα οικονομικά τους βάρη».

Ερωτηθείς για το εάν το ΠΑΣΟΚ έχει περιθώρια ανάκαμψης, καθώς δεν... κυνηγά μόνο ψήφους, αλλά και μέλη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θα μας δηλώσει αισιόδοξος:

«Το Συνέδριο απέδειξε με τη μαζική διαδικασία 110.000 ατόμων ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα ένα ζωντανό κόμμα και ότι αντέχει. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα το σηκώσει στις πλάτες του... Το θέμα είναι και εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας όπως πρέπει.

Να κάνουμε δηλαδή πολλά και να λέμε λίγα και με τις πράξεις μας να δείξουμε ότι αλλάζουμε πορεία. Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αισιοδοξία και την ελπίδα, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει να δούμε τα πράγματα από μια θετική σκοπιά..».

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Η ολομέλεια της Νομαρχιακής ξεκίνησε γύρω στις 8, στη μεγάλη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», που ήταν κατάμεστη, με σύντομη ομιλία- τοποθέτηση του γραμματέα ο οποίος αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο όραμα του ΠΑΣΟΚ το προσδιόρισε ως εξής:

«Πρέπει λοιπόν να μας γίνει συνείδηση ότι ο εξορθολογισμός δεν είναι μια πολιτική ανάγκης αλλά μια εθνική και πατριωτική πολιτική ευθύνης. Ο μόνος σύμμαχος των σύγχρονων μη προνομιούχων είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν την γκρίζα ζώνη μεταξύ κράτους και αγορών, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Πάνω στις θέσεις αυτές οικοδομείται το όραμά μας για το νέο μοντέλο κοινωνικής πολιτικής και στηρίζεται η προσπάθειά μας για τη διασφάλιση της ισότητας ευκαιριών και την εναρμόνιση οικονομικών πόρων και κοινωνικών αναγκών.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε όρθιοι στις μεγάλες απαιτήσεις της χώρας και να ζητήσουμε να μας ξανακούσει ο ελληνικός λαός όχι γιατί αν έρθουν οι άλλοι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, αλλά γιατί εμείς μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα.

Γιατί στον φόβο απαντάμε με ελπίδα. Γιατί δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Υπάρχει δημοκρατική παράταξη. Αυτό είμαστε και αυτό θα υπερασπιστούμε...».

Στη συζήτηση- σύσκεψη εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα και προσδιορίστηκε χρονικά και ο ημερομηνία των εκλογών στις νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις του κόμματος για τα τέλη του Μαΐου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass