ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ»

Απορρίμματα δίπλα στις υδρευτικές γεωτρήσεις της Τερψιθέας

Δημοσίευση: 06 Νοε 2013 1:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:42
 Κίνδυνο μόλυνσης του υπόγειου υδροφορέα, σε δύο δημοτικές υδρευτικές γεωτρήσεις, στην Τερψιθέα, από μπάζα και σκουπίδια, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Πράσινη Πόλη», τονίζοντας συγκεκριμένα: «Η δημοτική κίνηση «Πράσινη Πόλη» δέχτηκε καταγγελίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Τερψιθέας για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή. Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούσαν τη θέση “Σκαλωσιά” όπου υπάρχουν δύο δημοτικές υδρευτικές γεωτρήσεις. Στη περιοχή γύρω από τις γεωτρήσεις εναποτίθενται μπάζα και σκουπίδια σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις με κίνδυνο να μολυνθεί ο υπόγειος υδροφορέας. Επίσης στην περιοχή, μάς καταγγέλθηκε ότι έχει καταπατηθεί δημοτική έκταση. Στην κοίτη του Πηνειού και συγκεκριμένα στο ύψος που είναι το δασικό φυτώριο υπάρχει χώρος όπου γίνεται εναπόθεση τσιμέντων, στην κοίτη του ποταμού, από μπετονιέρες που ξεπλένονται δίπλα στην κοίτη.
Μετά από τις καταγγελίες που έγιναν αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Πράσινη Πόλη» επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνο Νότα. Με τον πρόεδρο συζητήθηκαν τα θέματα των καταγγελιών, το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην περιοχή και συγκεκριμένα στην κοίτη του Πηνειού. Ένα από τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής που τέθηκε από τον πρόεδρο είναι η μη έγκριση του σχεδίου πόλεως με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα όταν θα εφαρμοστεί. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα φυτοφάρμακα και τη διαχείρισή τους, τη γεωργία και για τη μη ύπαρξη βιολογικών καλλιεργειών στην περιοχή.
Από τον πρόεδρο πήραμε τη διαβεβαίωση ότι ο έλεγχος των γεωτρήσεων γίνεται συστηματικά και τακτικά από τη ΔΕΥΑΛ, και έως τώρα δεν διαπιστώθηκε μόλυνση του νερού.
Παρ΄ όλα αυτά αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην περιοχή και ότι προσπαθεί με κάθε μέσο για την αποκατάσταση.
Σε επιτόπιο έλεγχο που έγινε, από το κλιμάκιο, σε διάφορες περιοχές της Τερψιθέας και ειδικά στην παραπήνεια περιοχή, διαπιστώθηκε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων και η προσπάθεια αποκατάστασης. Με λίπη μας διαπιστώσαμε να επαναλαμβάνεται ο ίδιος τρόπος που εφαρμόζεται σε όλο τον Δήμο: το κουκούλωμα, το σκέπασμα των απορριμμάτων με χώματα.
Για το χρόνιο πρόβλημα της μη έγκρισης του σχεδίου πόλεως με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα όταν θα εφαρμοστεί, αναφέρουμε και πάλι την πάγια θέση των Οικολόγων Πράσινων, που επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια: αν δεν ξεκινήσουμε σωστά, δηλαδή πρώτα από το γενικό χωροταξικό σχέδιο και μετά στα ειδικά και στα πολεοδομικά θα υπάρχει πάντα αυτό το πρόβλημα, όπως σ’ όλη την Ελλάδα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass