ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Δημιουργώντας τον σχολικό μας κήπο»

Δημοσίευση: 06 Νοε 2013 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:42
 Το ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορεία – Δράσεις διά βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» οργάνωσε σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς διάρκειας 9 ωρών με θέμα «Δημιουργώντας τον Σχολικό μας Κήπο».
Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδίωξε τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του σχολικού χώρου, καθώς και την ανάπτυξη σχετικών πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο του 1ου Δημοτικού σχολείου της Ελασσόνας.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν: Εκπαιδευτική και παιδαγωγική διάσταση του σχολικού κήπου, Φύση και σχολικός κήπος, Αξιοποίηση φυτικών ειδών για τη δημιουργία του σχολικού κήπου, Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε. για τον σχολικό κήπο κ.ά. Στο βιωματικό εργαστήριο του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διά ζώσης την ανάπτυξη ενός οικολογικού σχολικού κήπου στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.
Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και υποστηρίχθηκε από διάφορους τοπικούς εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και 30 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Λάρισας, που ευαισθητοποιούνται στην κατεύθυνση υποστήριξης σχετικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Στις εργασίες του προγράμματος παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο δήμαρχος Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλος, η σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Μ. Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας Ειρ. Χατζηαυγέρη, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριότητων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κων. Χατζημίχου -Καλούση, καθώς και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Ηρώ Οικονομάκη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass