ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΝΛ

Απλήρωτοι για δεδουλευμένα πέντε μηνών

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 1:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36
Διεκδικώντας την εξόφληση δεδουλευμένων πέντε μηνών και καταγγέλλοντας παράλληλα τη διοίκηση του ΠΝΛ και της 5ης ΥΠΕ για «εμπαιγμό και κοροϊδία», οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στο πλαίσιο δράσεων της Ομοσπονδίας ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 6 Νοεμβρίου.
Ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Αλέξ. Δουβανάς σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία «θα πρέπει να αφυπνιστούν με αφορμή και το αβέβαιο μέλλον» καταδικάζοντας την «απαξίωση του ΕΣΥ», ενώ με αφορμή τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων της Αθήνας κατέληξε σημειώνοντας ότι «επίκειται το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας προσωπικού ενώ δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί με τον ΕΟΠΥΥ».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΝΛ Γ. Φωτόπουλος τόνισε πως «το ΕΣΥ κρατιέται όρθιο από τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δεν έχουν εξοφληθεί για δεδουλευμένες υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά τα δίμηνα, Μάρτιος - Μάιος, Ιούλιος – Αύγουστος όπως και για τον περασμένο Σεπτέμβριο». Για να προσθέσει ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον ενιαίο οργανισμό των νοσοκομείων της Λάρισας όπως και να γίνουν μετατάξεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις προσωπικού».
Τέλος, το μέλος του ΠΑΜΕ Υγειονομικών Βάσω Μπακάση τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας των εργαζομένων στα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι κοινός με τους άλλους εργαζόμενους και ενάντια στην πολιτική που, είτε μέσω μνημονίων - είτε όχι, εμπορευματοποιεί τη δημόσια υγεία».
Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΝΛ σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «το Υπ. Υγείας και η Διοίκηση του ΠΓΝΛ και της 5ης ΥΠΕ εδώ και τρεις μήνες μεταθέτουν διαρκώς την ημερομηνία της καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών, μάλιστα σε μία περίοδο που το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων συνεχώς συρρικνώνεται.
Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΛ φαίνεται να αντιμετωπίζονται με την πιο επιεική έννοια με προχειρότητα και αδιαφορία όσον αφορά τουλάχιστον στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο της κρίσης αλλά και πολλών άλλων αιτίων με κυριότερη την αδιαφορία των αρμόδιων γραφείων του Υπουργείου που έχουν την ευθύνη για την κατανομή των κονδυλίων των νυχτερινών, αργιών, εξαιρέσιμων και υπερωριών.
Η τακτική αυτή γνωστή εδώ και χρόνια τόσο στο νοσοκομείο μας όσο και σε άλλα αποτελεί σκάνδαλο και πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα απέναντι στο προσωπικό που δουλεύει σε κυκλικό ωράριο, αργίες, Σαββατοκύριακα.
Με το πρόσχημα ότι «φταίει τη μια το ελεγκτικό συνέδριο, την άλλη η νέα διαδικασία πληρωμής των υπερωριών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ),... υπάρχει πρόβλημα με τους κωδικούς που θα πρέπει να πιστωθούν τα ποσά,...» και άλλα τέτοια στερούν από τους εργαζόμενους τις νόμιμες δεδουλευμένες αμοιβές τους. Ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί τις οφειλές του Μαρτίου και Μαΐου με κίνδυνο να χαθούν όπως έχει γίνει στο παρελθόν για απλήρωτες υπερωρίες.
Διαμηνύουμε στη Διοίκηση ότι δεν πάει άλλο. Φτάνει πια η κοροϊδία. Το φιλότιμο των συναδέλφων δεν μπορεί να γίνεται εκμετάλλευση από την εκάστοτε διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας. Συνάδελφοι δουλεύουν απλήρωτοι. Η αγανάκτησή μας έχει ξεπεράσει τα όρια» καταλήγει η ανακοίνωση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass