ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

«Συλλογικότητα η μόνη δύναμη της κοινωνίας»

* Συγκέντρωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 1:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36
Του Δημήτρη Βάλλα
Κάλεσμα προς όλη την κοινωνία, στους εργαζόμενους και στους ανέργους να πλαισιώσουν μαζικά τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΕ που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου απηύθυνε χθες από τη Λάρισα ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Αντώνης Αντωνάκος που χθες παρέθεσε συνέντευξη τύπου, ενώ συνοδευόμενος από στελέχη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο κ. Αντωνάκος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου επισήμανε ότι η συλλογικότητα είναι ακόμα η μόνη δύναμη που διαθέτει η κοινωνία και αυτή είναι που επιχειρείται να χτυπηθεί με έναν «κοινωνικό εμφύλιο».
Τόσο ο κ. Αντωνάκος, όσο και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου αναφέρθηκαν στην «αφαίμαξη των εισοδημάτων του κλάδου» αλλά και στις απολύσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο.
Οι άμεσες απολύσεις 15.000 εργαζομένων προωθούνται ήδη. Μετά τις πρώτες 15.500 διαθεσιμότητες που προωθήθηκαν, προετοιμάζεται ο δεύτερος και τρίτος γύρος με ακόμη περισσότερους εργαζόμενους. Νέοι φορείς και υπηρεσίες θα καταργηθούν.
Η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο. Κλείνουν δημόσια σχολεία και υπηρεσίες υγείας ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται νέα χαράτσια σε βάρος των πολιτών.
Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίζεται και εντείνεται. Καταθέτει τροπολογίες στη Βουλή και αλλάζει κατά περίπτωση το πειθαρχικό δίκαιο και τον Υπαλληλικό Κώδικα απειλώντας με απολύσεις τους υπαλλήλους που δεν στέλνουν στοιχεία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Συκοφαντεί τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.
Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει , δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν.
Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική των μνημονίων οδηγεί την κοινωνία σε καταστροφή και την οικονομία σε αδιέξοδο.
Ο αγώνας, για να μην περάσει αυτή η πολιτική και για την ανατροπή της, πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου.
Αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση με 1.500.000 ανέργους και 3.000.000 ανασφάλιστους...».
Καταλήγοντας απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass