ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προσλήψεις 134 εποχικών στον Δήμο Λαρισαίων

* Σε υπαλλήλους του Δήμου αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2013 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:15
  
Την πρόσληψη 134 υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας θα αποφασίσει στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του στη 1.30, στο Δημαρχείο, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, ενώ το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα αφορά στην άσκηση αρμοδιοτήτων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, από 11 υπαλλήλους του Δήμου Λαρισαίων.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Αναλυτικότερα την τροποποίηση των με αριθμ.458/2013 Α.Δ.Σ. που αφορά: «Τροποποίηση της με αριθμ.403/2013 Α.Δ.Σ. που αφορά: «Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού, σε βάρος ανταποδοτικών τελών βάσει του Ν.2190/1994»» θα κληθεί να ψηφίσει το Σώμα στη μεσημεριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., μετά και το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που ενέκρινε την απασχόληση εκατόν τριάντα τεσσάρων (134) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε βάρος ανταποδοτικού χαρακτήρα του δήμου.
Εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο ανάψει το πράσινο φως θα προσληφθούν για 8 μήνες στο δήμο 110 ΥΕ Εργάτες, 23 ΔΕ Οδηγοί, 1 ΔΕ Χειριστής Φορτωτή (ομάδα Ε’, κατηγορίας Δ’). Δεδομένου ότι με το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ θα προσληφθούν στον Δήμο 198 άτομα, ειδικότητας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει την τροποποίηση της με αριθμ. 458/2013 απόφασής του, ως προς το συνολικό αριθμό ατόμων που θα προσληφθούν, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από εκατόν τριάντα τέσσερα (134) σε είκοσι τέσσερα (24), αφαιρώντας τους εκατόν δέκα (110) ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε βάρος ανταποδοτικών τελών, βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Στο μεταξύ σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Θανάση Μαμάκου και μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ορισμένες αρμοδιότητες μπορούν να ασκηθούν από 11 υπαλλήλους του Δήμου. Μέχρι τώρα οι αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί με διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων στη Δημοτική Αστυνομία ασκούνται από τις 23 Σεπτεμβρίου από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να καθορίζεται η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων από υπαλλήλους του Δήμου, κατόπιν ορισμού αυτών με απόφαση του δημάρχου. Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να καθορίζεται επίσης ο αριθμός των αναγκαίων υπαλλήλων, η διάρκεια άσκησης της αρμοδιότητας, οι ώρες απασχόλησης των υπαλλήλων, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναφορικά με την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών. Για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Λαρισαίων προτείνεται στο Δ.Σ. η παράλληλη άσκηση με την ΕΛ.ΑΣ. των παρακάτω αρμοδιοτήτων και από υπαλλήλους του Δήμου.
1. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στην κυκλοφορία των τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά.
2. Διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, περίπτερα, επιχειρήσεις και οικοδομές για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων την άδεια των οποίων εκδίδει ο Δήμος και σύνταξη των σχετικών εκθέσεων ελέγχου.
3. Επίδοση πάσης φύσεως εγγράφων του Δήμου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαρισαίων.
4. Διενέργεια αυτοψίας και σύνταξη έκθεσης για χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας κατόπιν εντολής του αρμοδίου οργάνου που θα την εκδώσει.
5. Έλεγχος της τήρησης των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η Δημοτική Αρχή για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων.
Οι υπάλληλοι που θα ασκήσουν τις παραπάνω αρμοδιότητες ανέρχονται σε έντεκα και θα απασχολούνται σε δύο βάρδιες από Δευτέρα έως και Σάββατο, και με ωράριο 07.00-15.00 και 15.00-22.00. Οι υπάλληλοι θα χρησιμοποιούν όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου που έκαναν χρήση οι πρώην υπάλληλοι της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass