ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Κλιμακώνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι

*Εξασφάλισαν συμπαράσταση από τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και ομόφωνη στήριξη από το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2013 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:33

Με την καθιερωμένη πια καθημερινή συγκέντρωσή τους στο Δημαρχείο και την πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, οι δημοτικοί υπάλληλοι συνέχισαν και χθες τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα εξαγγελθέντα μέτρα εναντίον των δημοτικών αστυνόμων και των σχολικών φυλάκων. Αποφασίζοντας παράλληλα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα.

Η πορεία κατευθύνθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του, τάχθηκε ενάντια στις απολύσεις και δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδριάζει μεθαύριο Δευτέρα. Κι ενώ για χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της διοίκησης της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στις παρεμβάσεις και ο Κ. Τζανακούλης, από την οποία συνεδρίαση θα προέκυπτε και η στάση που θα κρατήσουν οι δήμαρχοι από την Δευτέρα, οι δημοτικοί υπάλληλοι εξασφάλισαν και ομόφωνη στήριξη από το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, όπου διαπαραταξιακή επιτροπή κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα.

Συνεχίζουν

Σε έκτακτη συνεδρίασή του αμέσως μετά, το Δ.Σ. του Συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων, αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας 7.00 έως 10.00 για την Δευτέρα 15 Ιουλίου, για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους του Ν. Λάρισας, συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Λάρισας και μετά παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διοίκηση. «Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει των Σχολικών Φυλάκων και τη Δημοτική Αστυνομία, αποδεικνύει ότι κανείς εργαζόμενος στους Δήμους σήμερα δεν είναι στο απυρόβλητο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και στην απεργία της Τρίτης 16 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30π.μ.» σημειώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου». Αποφασίστηκε επίσης αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από οποιαδήποτε εργασία το Σαββατοκύριακο ενώ προγραμματίζεται η δρομολόγηση λεωφορείων για τη μετάβαση Λαρισαίων απεργών στην Αθήνα για τη συγκέντρωση της Τρίτης.

Ομόφωνα το Δ. Σ.

Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είχαν αποτυπωθεί στη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας μεταξύ της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τελικά επικράτησε η ανάγκη αντίδρασης στην επίθεση που δέχονται από τα κυβερνητικά μέτρα τόσο οι δημοτικοί υπάλληλοι όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα. Στη διαπαραταξιακή επιτροπή που συνεδρίασε την επομένη το μεσημέρι, έγινε κατορθωτό να υπάρξει συμφωνία όλων των πλευρών και αν εκδοθεί ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα ενάντια στις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με τις αποφάσεις που προωθεί η Κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες εργαζόμενοι για χρόνια στον δημόσιο τομέα θα είναι σύντομα απολυμένοι και άνεργοι. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μόνιμο θύμα, περιορίζεται συνεχώς το κοινωνικό της έργο, συρρικνώνονται οι υπηρεσίες της και πληρώνει τις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόϊκας. Καταδικάζεται σε οικονομικό μαρασμό και μετατρέπεται σταδιακά σε απολύτως εξαρτημένη από το κεντρικό κράτος, υπηρεσία. Οι απολύσεις είναι σε τρείς δόσεις, τέλος Ιουλίου, τέλος Αυγούστου και τέλος Σεπτεμβρίου. Είναι οι σχολικοί φύλακες σήμερα και αύριο οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι. Με πρόσχημα την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση» θα απολυθούν χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα πολύ χειρότερες υπηρεσίες του Δήμου. Οι 65 σχολικοί φύλακες είναι σημαντικά στηρίγματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η κατάργηση των θέσεων των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας θα φέρει αρρυθμία στην καθημερινή λειτουργία της Λάρισας. Ζητούμε:

- Καμία απόλυση ή μετακίνηση εργαζομένου στους ΟΤΑ. Η κάθε απόλυση θα φέρει κι άλλες.

- Να καταργηθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

- Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο σκούπα που καταργεί κάθε εναπομείναν εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα. Πιστεύουμε ότι η επιβίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι υπόθεση όλων μας».

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass