114 καθηγητές σε διαθεσιμότητα στο ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2013 22:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:33
 

 

Εκατόν δεκατέσσερις εκπαιδευτικοί, τίθενται σε διαθεσιμότητα στο νομό Λάρισας, σύμφωνα με την κατάσταση ονομάτων που στάλθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας κ. Δημ. Παπαδόπουλος, «Στην  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Λάρισας  δόθηκε η κατάσταση  με  τα  ονοματεπώνυμα  των  συναδέλφων  που  είναι προς  απόλυση - διαθεσιμότητα (114  συνάδελφοι), προκειμένου  να  επικαιροποιηθούν  οι  υπηρεσιακοί  τους  φάκελοι  και να  ολοκληρωθεί  η  διαδικασία   που θα  τους  θέσει  εκτός  σχολείου .

Για  μια  φορά   ακόμα  οι  υπηρεσίες  καλούνται  να  υλοποιήσουν  πολιτικές  επιλογές  πριν καν  αυτές  εγκριθούν  από  το  κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας  τον αντιδημοκρατικό   κατήφορο  της  κυβέρνησης . Η  διοίκηση  καλείται   – όπως  και  στην περίπτωση της  αύξησης του  ωραρίου -  να  «βοηθήσει»  στην  υλοποίηση  της  πιο  αισχρής  αντιλαϊκής   πολιτικής  λειτουργώντας   σε  «αντιδημοκρατικά» πλαίσια. Είναι  φανερό  πως  κανείς  δεν  πρέπει  να  υλοποιήσει  τις  παράνομες  εντολές  του  υπουργού της  διάλυσης  της  εκπαίδευσης στην Ελλάδα και  τα  στελέχη  της  εκπαίδευσης  οφείλουν  τώρα  να  παραιτηθούν. Καμιά  συνεργασία  με  αυτούς  που  διαλύουν  τις  ζωές  μας». 

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει για τη διαθεσιμότητα καθηγητών και την κατάργηση ειδικοτήτων : « Το προηγούμενο διάστημα η παράταξή μας έδειξε έμπρακτα ότι πρώτιστο μέλημα της είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου. Το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Προειδοποιούμε το Υπουργείο Παιδείας ότι με την πολιτική του, βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σπέρνει ανέμους και είναι βέβαιο ότι θα θερίσει θύελλες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε έμπρακτα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει ήδη πληρώσει ακριβά τη επιβαλλόμενη από τα Μνημόνια λογική των περικοπών.  Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες, απαιτούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας. Μοναδική μας σκοπιμότητα είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου.

Καλούμε τους βουλευτές του ν. Λάρισας να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και να απαλλάξουν τη χώρα από την εκτρωματική συγκυβέρνηση των δυνάμεων του άκρατου νεοφιλελευθερισμού με την κατεξοχήν παράταξη της διαφθοράς. Η λογιστική πολιτική των εκπροσώπων της Τρόικας επιβάλλεται να μείνει μακριά από το χώρο της εκπαίδευσης και οι εντός των τειχών εκπρόσωποι της οφείλουν να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους».    

ΕΝΩΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

« Η επίθεση άρχισε. Οι απολύσεις στο χώρο των μόνιμων εκπαιδευτικών ξεκίνησαν .

Η συγκεκριμένη επίθεση  προετοιμαζόταν χρόνια, αλλά πολλοί δεν ήθελαν να τη δουν.

Είχε ξεκινήσει με τις περικοπές μισθών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με τις απολύσεις  χιλιάδων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα και εκατοντάδων χιλιάδων στον ιδιωτικό, με τη διάλυση του όποιου κράτους πρόνοιας υπήρχε, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την  κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων ενός αιώνα.

 Η πλειοψηφία του κλάδου όμως δεν ήθελε να πιστέψει πως θα απολυθούν εκπαιδευτικοί.

Η επίθεση εντάθηκε από προχθές με την διαθεσιμότητα  - απόλυση χιλιάδων σχολικών φυλάκων και δημοτικών υπαλλήλων. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας , λες και δεν τους αφορούσε. Μα για να ζητήσεις συμπαράσταση στον αγώνα σου, πρέπει  να σταθείς αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα του άλλου που πλήττεται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Η επίθεση αυτή δεν σταματήσει εδώ. Θα χτυπήσει και το γενικό λύκειο. Δεν θα χτυπήσει μόνο τις «μικρές» αριθμητικά ειδικότητες των ξενόγλωσσων, των θεολόγων, των πληροφορικών, των κοινωνιολόγων, των οικονομολόγων και άλλων. Θα χτυπήσει και τις «μεγάλες» ειδικότητες των φιλολόγων, των μαθηματικών και των φυσικών. Δεν  ξεχωρίζει κανέναν. Δεν την ενδιαφέρει αν θα αφήσει ένα ρημαγμένο  σχολείο.

 Αυτό που ενδιαφέρει είναι να πιαστούν τα νούμερα των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.

Και η επίθεση θα συνεχιστεί. Όσοι γλυτώσουν σε αυτή τη φάση να μη νιώθουν ασφαλείς. Θα φροντίσει η επερχόμενη αξιολόγηση να εξαφανίσει  χιλιάδες οργανικές θέσεις.

 Στόχος  τους να  περάσουν τα σχολεία και η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών στους δήμους με ταυτόχρονη κατάργηση της μονιμότητας.  

Ο μονόδρομος που πρέπει να ακολουθήσουμε:

•Να βγούμε στους δρόμους του αγώνα.

•Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που απολύονται, όπως και σε κάθε εργαζόμενο που απολύεται σε  ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

•Να καταδικάσουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά αυτήν την πολιτική που γεννά φτώχεια, απολύσεις και εξαθλίωση.

•Να καταγγείλουμε  τους υπεύθυνους αυτής  της τραγωδίας, το κεφάλαιο ,την ΕΕ, την Τρόικα και την υποταγμένη δικομματική κυβέρνηση.

Μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλο το λαό να μην επιτρέψουμε τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και την παράδοση του Κράτους Πρόνοιας στους ιδιώτες.

Μαζί με το λαό να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass