ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΣΟΥΛΤΗ-ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

«Διαλύουν την αυτοδιοίκηση, να κλείσουμε τον Δήμο»

*Ζήτησαν άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, επιφυλάχθηκε η δημοτική αρχή

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2013 1:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:32

«Με ευθύνη απέναντι στους δημότες αυτής της πόλης προτείνουμε την άμεση και έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο του Δήμου Λαρισαίων από Δευτέρα 15 Ιουλίου», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» Γιώργος Σούλτης και Απόστολος Καλογιάννης αντίστοιχα, εκτιμώντας ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του με δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δύο μέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη σχετική συζήτηση που έγινε εκεί και το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε, οι κ. Σούλτης και Καλογιάννης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Μπαρμπούτη και τον δημαρχεύοντα Θανάση Μαμάκο – καθώς ο δήμαρχος απουσίαζε στην Αθήνα- και μετέφεραν την αγωνία τους για τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας: «γίνεται φανερό πως δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει. Η υποχρηματοδότηση, οι απολύσεις και η κατάργηση αρμοδιοτήτων είναι πολιτικές της κυβέρνησης που την οδηγούν σε αργό θάνατο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις απολύσεις των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, ο χρόνος τρέχει. Περιθώρια πια δεν υπάρχουν. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει το δικαίωμα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή να μείνει απλά στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε στην συνεδρίαση της 9/7/13. Τα λόγια δεν φτάνουν. Είναι ανάγκη να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να προχωρήσουμε άμεσα σε ενέργειες οι οποίες θα αποδεικνύουν στην πράξη την διάθεσή μας να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους αυτής της χώρας ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και υπερασπιζόμενοι την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουμε ταχτεί να υπερασπιστούμε». Η Δημοτική Αρχή επιφυλάχθηκε να απαντήσει με δεδομένη την αυριανή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη ενώ από την πλευρά τους οι δύο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων δηλώνουν: «Εμμένουμε στην πρότασή μας και θα περιμένουμε, με την ελπίδα η Δημοτική Αρχή να αναλάβει και αυτή με τη σειρά της τις δικές της ευθύνες της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass