ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μέτωπο δημοσίων υπαλλήλων για την αποτροπή απολύσεων

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:28
«Αυτό το καλοκαίρι δεν θα πάμε διακοπές, αλλά θα είμαστε σε επαγρύπνηση. Μόλις η κυβέρνηση καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε σύμμαχο την κοινωνία και πιστεύω πως θα την έχουμε».
Αυτά υποστήριξε από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε αν και σήμερα Τρίτη εκλέγεται αντιπρόεδρος μετά την κατανομή αξιωμάτων που θα πραγματοποιηθεί) της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε, έχοντας μαζί του το Ν\Τ της ΑΔΕΔΥ Λάρισας.
Ο γνωστός συνδικαλιστής υποστήριξε ότι «οι εργαζόμενοι είναι σε αναστάτωση» και αναφέρθηκε διεξοδικά στα σενάρια για 12.500 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις, τονίζοντας πως «η διαθεσιμότητα είναι ο προθάλαμος των απολύσεων».
Καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη, προσπάθησε να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, λέγοντας τα εξής: «Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του υπουργού δεν έγινε τυχαία, καθώς είναι γνωστές οι θέσεις του για τον δημόσιο τομέα. Αν και γενικότερα τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε συνολικά στο στόχαστρο των κυβερνήσεων, οι οποίες αδυνατώντας να βρούν λύσεις στην αξιολόγηση του ανθρωπίνου δυναμικού, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν σωστά, άρχισαν να μας συκοφαντούν. Πίσω από τη στρατηγική αυτή προσπάθησαν να κρύψουν τη δική τους αδυναμία και ανικανότητα. Για να διαπιστώσετε ότι σχεδιάζουν πρόχειρα, χωρίς προγραμματισμό θα σας πω ότι μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και δεν έχουν υπογραφεί, ούτε ανακοινωθεί οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Τι περιμένουν;
Στην αρχή ένα μέρος της κοινωνίας υιοθετούσε αυτές τις απόψεις. Τώρα αυτή η μερίδα είναι μια μικρή μειοψηφία, καθώς όλοι χρόνο με τον χρόνο διαπιστώνουν πως κάθε κατάργηση ή αποδυνάμωση δημόσιας υπηρεσίας έχει επίπτωση στην εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη, άρα και στην καθημερινότητά του. Στη συνέχεια προσπάθησαν να μας φέρουν σε σύγκρουση με τον ιδιωτικό τομέα. Ο λόγος προφανής. Η ζούγκλα που επικρατεί εκεί να μεταφερθεί και στον δημόσιο τομέα. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα μας χωρίσουν σε διάφορα στρατόπεδα και δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Στον ιδιωτικό τομέα έχουμε συζύγους, αδέλφια, φίλους. Ενωμένοι θα δώσουμε την απάντησή μας στους δρόμους με δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι χώροι που θα δεχθούν τη μεγαλύτερη επίθεση από την κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της Τρόικα είναι η εκπαίδευση και η υγεία».
Ο ΔΗΜ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν\Τ της ΑΔΕΔΥ Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου ανέφερε πως «η νέα συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση και σε όλα τα Υπουργεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Μάλιστα ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φθάσει στο 30%, τα μέτρα που προωθούνται οδηγούν σε μεγαλύτερη ανεργία και σε μεγαλύτερη εξαθλίωση της κοινωνίας».
Να σημειωθεί πως χθες η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τις εξελίξεις στον δημόσιο τομέα, με τον κ. Μπράτη να κάνει την κεντρική εισήγηση.
Γ. Ρούστας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass