ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

«Νομικά παράνομο και μετέωρο το λουκέτο στην ΕΡΤ»

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 1:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:28
«Το μαύρο στην ΕΡΤ προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό, μαύρη τρύπα τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ για αθέτηση συμβολαίων και συμβάσεων, και δυστυχώς κανείς από την κυβέρνηση δεν αναφέρει για αυτό το παραμικρό». Έχει συντελεστεί μία τεράστια οικονομική ζημιά με πλήρη αδιαφορία και θράσος, μετά τη σοκαριστική και βίαιη διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων χθες βράδυ ο δημοσιογράφος και πρώην αναπληρωτής διευθυντής πολυμέσων της ΕΡΤ κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης –συζήτησης που διοργάνωσαν στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Θεσσαλίας και το Συντονιστικό αγώνα για τα δημόσια αγαθά.
Στην εκδήλωση με θέμα «Μαύρο στην ΕΡΤ- Μαύρο στη Δημοκρατία» ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «το τελευταίο διάστημα βιώνουμε με έναν τρόπο που μοιάζει με επιβολή παρά με διαβούλευση την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα νέο επικοινωνιακό περιβάλλον για το πολιτικό σύστημα και παράλληλα τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος για τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης».
 Σχολιάζοντας το μαύρο που κυριάρχησε στις οθόνες το τελευταίο διάστημα, χαριτολογώντας ο γνωστός δημοσιογράφος είπε ότι είναι ένα χρώμα αρεστό και οικείο σε πολλούς. Αυτό που ενοχλεί πρόσθεσε είναι το γεγονός ότι πίσω από αυτό υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζονται ελεύθερα, δεν χειραγωγούνται, ενημερώνονται και ζουν μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση.
Αναμφίβολα επισήμανε πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια, απόλυτης αδιαφορίας. Ενώ για τον νέο φορέα που θα δημιουργηθεί, τη ΝΕΡΙΤ, αρκέστηκε να πει ότι με όλα όσα έχουν ανακοινωθεί επ αυτού, φαίνεται στο μέγιστο βαθμό η προχειρότητα των προθέσεων της κυβέρνησης, αφού δεν αναφέρει ξεκάθαρα το νέο οργανόγραμμα, το master plan, απλά περιγράφει τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.
Πλήρως παράνομη, χωρίς καμία νομική υπόσταση και μετέωρη, χαρακτήρισε τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην ΕΡΤ, ο κ. Ακρίτας Καϊδατζής, λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ.
Για να προσθέσει ακόμη ότι αυτό που συνέβη «είναι απλώς μια επίδειξη δύναμης. Ένα πείραμα που αν πετύχει θα σημάνει ότι μπορούν στη συνέχεια να πετύχουν και άλλα τέτοια πειράματα, θα σημάνει ότι όλα μπορούν να καταρρεύσουν, τόσο απλά».
Καταλήγοντας ο κ. Καϊδατζής σημείωσε ότι «η ΕΡΤ δεν έκλεισε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά με κοινή υπουργική απόφαση. Και το λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση μπήκε με την αιτιολογία ότι επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και είναι εντελώς αναιτιολόγητο». Τη χθεσινοβραδινή συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Λάρισας Άρης Ψύχας.
Σ. Ορφανιώτη
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass