«ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Συνέχεια αυτού που ζούμε ή προοδευτική ανατροπή;»

* Ανοιγμα σε ψηφοφόρους των άλλων συνδυασμών - Στις 8.30 απόψε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2014 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:53
«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι, συνέχεια αυτού που ζούμε ή προοδευτική ανατροπή; Η κ. Καραλαριώτου εκπροσωπεί τη συνέχεια της σημερινής κατάστασης και εμείς τον πόλο της προοδευτικής ανατροπής» τόνισε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης.
Ο κ. Καλογιάννης, πλαισιωμένος από υποψηφίους και στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», απάντησε στα «ψεύτικα» όπως τα χαρακτήρισε «διλήμματα» που έθεσε προχθές η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου προσθέτοντας ότι «ειπώθηκαν χοντρά ψέματα εξ ου και η χυδαιότητα».
Ο κ. Καλογιάννης αφού χαρακτήρισε «θαυμάσιο» το έργο της θητείας Αριστ. Λαμπρούλη και αφού διευκρίνισε πως «με τον Ντίνο Διαμάντο έχουμε κοινό κώδικα αξιών με το πρόγραμμά του» αναφέρθηκε ξεχωριστά στους ψηφοφόρους των συνδυασμών του Εκτ. Νασιώκα, του Γ. Λαμπρούλη και του Κων. Τζανακούλη, απευθύνοντας «προσκλητήριο ενότητας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης».
Αρχικά ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες που στήριξαν τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», καθώς «επιτεύχθηκε ο πρώτος βασικός στόχος που ήταν η είσοδος στο δεύτερο γύρο, εξέλιξη που αποτελεί το πρώτο βήμα για σημαντικές αλλαγές».
«Την προηγούμενη Κυριακή επιβεβαιώθηκε η διάθεση των πολιτών της Λάρισας, για αλλαγή στο Δήμο. Τώρα οι πολίτες βρίσκονται ενώπιον μιας κρίσιμης επιλογής που αφορά τόσο στο πρόσωπο του δημάρχου όσο και στην κατεύθυνση της αλλαγής στον Δήμο μας
Έτσι λοιπόν το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι τι επιλέγουμε: Τη συνέχεια αυτού που ζούμε ή την προοδευτική ανατροπή του; Εμείς απαντάμε καθαρά. Η αλλαγή πορείας, η προοδευτική ανατροπή, έχει γίνει πια όρος επιβίωσης και για την πόλη μας και για την αυτοδιοίκηση. Αφορά στην ίδια τη ζωή μας.
Η κ. Καραλαριώτου εκπροσωπεί τη συνέχεια. Το «νέο» που επαγγέλλεται είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε, και που μας έφερε ως εδώ. Όσον αφορά στο πρόσωπο του δημάρχου το ερώτημα είναι σαφές. Θέλουμε δήμαρχο που μπορεί να ενώνει και να συνθέτει, ή δήμαρχο που διαίρεσε και συνεχίζει να διαιρεί; Θέλουμε δήμαρχο που να υπερασπίζεται την πόλη μας και τις ζωές μας και όχι υπερασπιστή των πολιτικών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ».
Ο κ. Καλογιάννης έκανε αναφορά και στο προγραμματικό πλαίσιο της Συμπαράταξης, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «αποτελεί προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική και η στήριξη των πολιτών που έχουν πληγεί από την πολιτική αυτή» λέγοντας ότι «ο Δήμος πρέπει να γίνει ασπίδα για τους πολίτες», έθεσε το θέμα της ελάφρυνσης των δημοτικών τελών, ενώ μίλησε και για αποφάσεις και δράσεις που θα βελτιώσουν σύντομα την καθημερινότητα στην πόλη.
 «Οσοι μας ψήφισαν» τόνισε ο κ. Καλογιάννης «να πάνε ξανά στην κάλπη. Οσοι ψήφισαν άλλους συνδυασμούς τους λέμε πως είμαστε αυτοί που θα υπερασπισθούμε τα συμφέροντα της πόλης», αφού η «Συμπαράταξη Λαρισαίων, σε αντίθεση με το συνδυασμό της κ. Καραλαριώτου, κατόρθωσε να συσπειρώσει γύρω της πολίτες από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών δυνάμεων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Ενώσαμε δυνάμεις από την αριστερά έως την κεντροδεξιά».
ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
Απευθυνόμενους στους ψηφοφόρους της κίνησης «Νέα Λάρισα» τόνισε ότι «με τον Ντίνο Διαμάντο συνεργασθήκαμε από τη θέση του, του προέδρου του ΤΕΕ» προσθέτοντας ότι είναι δεδομένο το πραγματικό ενδιαφέρον και η ευαισθησία του, για την πόλη και την Αυτοδιοίκηση. «Πολλές φορές μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο «κώδικα αξιών» με τον συνδυασμό της Νέας Λάρισας. Προσβλέπουμε και στην ψήφο όλων όσοι ψήφισαν Διαμάντο στις προηγούμενες εκλογές και στη συνεργασία μας αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο» .
Απευθυνόμενους στους ψηφοφόρους της «Ανθρώπινης Πόλης» του Εκτορα Νασιώκα, ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως «βρεθήκαμε σε κοινά μετερίζια του αγώνα, είχαμε κοινή πορεία, έστω από διαφορετικούς φορείς». Σήμερα είναι ανάγκη να «ξαναπιάσουμε, μαζί, το νήμα παλαιότερων κοινών αγώνων για την πρόοδο της κοινωνίας και τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας αφήσουμε πίσω μας όσα μας χώρισαν. Σήμερα, αυτά που πρέπει να μας ενώσουν είναι πολύ περισσότερα».
Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Γ. Λαμπρούλη, τόνισε ότι «με γνωρίζουν καλά από τη δεκαετία του ΄80. Δουλέψαμε μαζί, προκρίνοντας την πολιτική των συμμαχιών κι έτσι οδηγηθήκαμε στη χρυσή περίοδο της θητείας του Αριστείδη Λαμπρούλη, που μετέτρεψε τη Λάρισα από λασπούπολη σε σύγχρονο αστικό κέντρο. Αυτό πρέπει να γίνει και σήμερα γιατί δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για άλλες επιλογές».
Αναφερόμενος τέλος στους ψηφοφόρους του κ. Τζανακούλη τόνισε πως «η συγκεκριμένη παράταξη έζησε κάτι που συζητιέται στην πόλη. Όπως ακούγεται, κάτι συνέβη τις τελευταίες ημέρες και έστειλε άλλο συνδυασμό στον β’ γύρο των εκλογών. Δεν το κρίνω αυτό. Δεν θα σχολιάσω την απόφαση των ψηφοφόρων κάτω ενδεχομένως υπό την πίεση κάποιων μηχανισμών.
Θέλω να πω πως προσωπικά στον κ. Τζανακούλη, έχω κάνει σκληρή κριτική στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια. Όμως προσωπικά έχω μάθει να τιμώ τους θεσμούς. Με τον απερχόμενο δήμαρχο έχουμε βρεθεί αντίπαλοι σε εκλογικούς αγώνες, αντίπαλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε πει και σκληρές κουβέντες.
Όμως δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι η πόλη τον στέλνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, επί 16 χρόνια. Αυτή είναι η ειλικρινής προσέγγισή μας στο θέμα. Πέρα και έξω από παιγνίδια που καταγγέλθηκαν για παιγνίδια κάτω από το τραπέζι. Αλλοι χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν μηχανισμούς για να περάσουν απόψεις και να «μαντρώσουν» τους ψηφοφόρους».
«ΨΕΥΤΙΚΑ
ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ»
Ο κ. Καλογιάννης, άσκησε σκληρή κριτική κατά της κ. Καραλαριώτου υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «υποψηφιότητα κάποιων μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας», ενώ χαρακτήρισε «παραπλανητικά κι ακριβοπληρωμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα» τα όσα «ψεύτικα διλήμματα» έθεσε η ίδια στην τελευταία συνέντευξή της καθώς «ειπώθηκαν χοντρά ψέματα, εξ ου και η χυδαιότητα».
«Με κατηγόρησε ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν από το 1988 έως σήμερα είμαι ανένταχτος, αριστερός πολίτης. Η Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι βαθιά αυτοδιοικητική παράταξη. Η «Λαρισαίων Πόλις» είχε στηριχθεί στο παρελθόν από ΠΑΣΟΚ, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» από τον ΣΥΡΙΖΑ, η «Πράσινη Πόλη» από τους Οικολόγους Πράσινους, με τη «Συμπαράταξη» να στηρίζουν επίσης η ΔΗΜΑΡ και η Ανεξάρτητη Πορεία του Αχ. Αργατζόπουλου από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες».
Προσπαθούν με ψέματα να φοβίσουν τον κόσμο. Τα κόμματα είναι θεσμοί της δημοκρατίας, ο κομματισμός είναι το πρόβλημα. Ευχαριστώ λοιπόν τα κόμματα για τη στήριξή τους και προπαντός γιατί σεβάστηκαν την αυτονομία της Συμπαράταξης».
Για «τα παρα φύσιν» τόνισε πως «παρά φύση συμμαχίες, δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου. Αλλοι κινητοποίησαν μηχανισμούς της ΝΔ για να το πετύχουν αυτό σε βάρος συνυποψηφίου τους. Αδέσμευτη η κ. Καραλαριώτου; Μην τρελαθούμε, η ίδια κατήλθε ως αντιπεριφερειάρχης με τη ΝΔ» τόνισε ο κ. Καλογιάννης.
ΑΠΟΨΕ
Για να καταλήξει ο κ. Καλογιάννης απευθύνοντας «προσκλητήριο ενότητας για την υπεράσπιση της πόλης για νίκη και ανατροπή», καλώντας τους Λαρισαίους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Συμπαράταξης, «σε μια γιορτή συμμετοχής και πολιτισμού» όπως είχε χαρακτηριστικά. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 απόψε, στην Κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον κ. Καλογιάννη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass