Οδηγίες του δήμου Λαρισαίων προς… ψηφοφόρους

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2014 18:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:35

 

Την Κυριακή 18 Μαϊου όπως και την Κυριακή 25 Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να προσέλθουν στην κάλπη, για να ψηφίσουν για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπυρίδωνα Μπαρμούτη «ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε προεκλογική προετοιμασία, για να είναι έτοιμα όλα τις ημέρες των εκλογών, έτσι ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν, με τις καλύτερες προϋποθέσεις, οι 109.016 ψηφοφόροι στα 218 εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Λαρισαίων» .

Αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομίας Αθανάσιος Μαμάκος δήλωσε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου που είναι σε πλήρη ετοιμότητα, κατά τις ημέρες των εκλογών θα είναι σ’ επιφυλακή,  προκειμένου να εξυπηρετήσουν με κάθε δυνατό τρόπο, όλους τους εκλογείς, συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» .

Χρήσιμες πληροφορίες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Λαρισαίων δίνει η Διεύθυνση Διοικητικού του Δήμου, με απαντήσεις στις πλέον συχνά διατυπωμένες ερωτήσεις, που υποβάλλουν καθημερινά οι Λαρισαίοι πολίτες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκλογικές περιφέρειες αποτελούν οι συνενούμενοι Δήμοι ή Κοινότητες οι οποίες ονομάζονται δημοτικές ενότητες.

Κάθε Δήμος, ανάλογα με το μέγεθος του εκλογικού σώματος διαιρείται σε εκλογικά διαμερίσματα  που το καθένα έχει από 5000 έως 15000 εκλογείς.

 

Συνολικά οι εκλογείς του Δήμου Λαρισαίων είναι 109.016 (51.831 άνδρες και 57.185 γυναίκες).

Τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο είναι 218 (193  στη Λάρισα και 25 στην Κοιλάδα και Γιάννουλη).

Σε κάθε εκλογικό τμήμα έχει ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να είναι εγγεγραμμένοι από 450 έως 500 εκλογείς.

ΛΑΡΙΣΑ

Ο Δήμος Λαρισαίων χωρίζεται σε τρεις Εκλογικές Περιφέρειες που είναι οι εξής:

Η Εκλογικη Περιφερεια Λαρισας συνολικού πληθυσμού 145.867 κατοίκων και που αποτελείται από:

Την 1η Δημοτική κοινότητα Λάρισας (31.773 κατοίκων ) που περιλαμβάνει τα 1ο και 9ο εκλογικά διαμερίσματα (Ιπποκράτης, Αλκαζάρ - πρώην Παπασταύρου) , Δυτ. Αγ. Αθανάσιος, Φιλιππούπολη, Αγ. Θωμάς, Λιβαδάκι, Νεάπολη).

Την 2η Δημοτική κοινότητα Λάρισας (42.742 κατοίκων )  που περιλαμβάνει τα 2ο, 4ο, 5ο και 7ο εκλογικά διαμερίσματα (Αμπελόκηποι, Ανατ. Αγ. Αθανάσιος, Κέντρο-Αγ. Αχίλλειος. Αγ. Νικόλαος, τμήμα Αγ. Σαράντα, Αγ. Κωνσταντίνου).

Την 3η Δημοτική κοινότητα Λάρισας (32.518 κατοίκων ) που περιλαμβάνει τα 3ο και 6ο εκλογικά διαμερίσματα (Νέα Σμύρνη, τμήμα Αγ. Σαράντα, τμήμα Αγ. Κωνσταντίνου, λαχανόκηποι, Αγ. Γεώργιο) μαζί  και οι οικισμοί Κουλουρίου και Αμφιθέας.

Την 4η Δημοτική κοινότητα Λάρισας (36.815 κατοίκων ) που περιλαμβάνει τα 4ο και  περιλαμβάνει τα 8ο, 10ο, και 11ο εκλογικά διαμερίσματα (Νεράιδα, Σταθμός Ανθούπολη, Χαραυγή,Τούμπα, Ν. Πολιτεία, Πυροβολικά, Αβέρωφ, Ηπειρώτικα)  και

Την Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας (2.019 κατοίκων )

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Η Εκλογικη Περιφερεια Γιαννουλης  συνολικού πληθυσμού 12.280 κατοίκων ταυτίζεται με τον πρό Καλλικράτη Δήμο Γιάννουλης και περιλαμβάνει τη Γιάννουλη (Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης) και Φαλάνη και Δασοχώρι (Δημοτική Κοινότητα Φαλάνης).

ΚΟΙΛΑΔΑ

Η Εκλογικη Περιφερεια Κοιλαδας  συνολικού πληθυσμού 3.192 κατοίκων ταυτίζεται με τον πρό Καλλικράτη Δήμο Κοιλάδας και περιλαμβάνει την  Κοιλάδα, Αμυγδαλέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Λουτρό, Μάνδρα, Ραχούλα, Κάστρο, και Αργυρόμυλοι .

ΧΡΟΝΟΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα την Κυριακή 18 Μαΐου 2014. Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας, αυτή θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014 ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους αυτών.

Η ψηφοφορία διαρκεί από ώρα 07.00 έως ώρα 19.00 της ίδιας ημέρας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Α. Στις Δημοτικές εκλογές έχουν:

όλοι οι δημότες του Δήμου που σωρευτικά:   έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας τους (δηλαδή να έχουν γεννηθεί μέχρι 31-12-1996),      είναι εγγεγραμμένοι στον  εκλογικό  κατάλογο  του Δήμου

Οι πολίτες των λοιπών 27 κρατών –μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια , αλλά που σωρευτικά : Κατοικούν στην Ελλάδα, έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας τους (δηλαδή να έχουν γεννηθεί μέχρι 31-12-1996),  είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς  εκλογικούς καταλόγους  του Δήμου όπου κατοικούν. Δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό δικαίωμα.

Στις Περιφερειακές εκλογές έχουν όλοι οι δημότες της οικείας περιφέρειας, που σωρευτικά: έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας τους (δηλαδή να έχουν γεννηθεί μέχρι 31-12-1996),    είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου της οικείας περιφέρειας και δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό δικαίωμα.

Διευκρινίζεται ότι στις περιφερειακές εκλογές δεν ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν οι πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατοικούν στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι στις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές: Δεν ισχύει ο θεσμός του ετεροδημότη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και συνεπώς όλοι οι εκλογείς δύνανται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στον δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, δεν έχουν συνταχθεί ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για τους κρατουμένους και τους ναυτικούς και οι ομογενείς οι νόμιμα διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών  και  οι πολίτες χωρών ΕΖΕΣ, σύμφωνα μρ το άρθρο 4 του Ν. 4244/2014 δεν έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται: Όσοι θα βρίσκονται στο εξωτερικό, όσοι έχουν υπερβεί το 70 έτος της ηλικίας τους, όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν.

Κατά συνέπεια :

Οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κ.λ.π.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Οι εκλογείς άνω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Οι εκλογείς που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο εγγραφής τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα , εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, οφείλουν να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στον δήμο ή στην κοινότητα του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση. Με τέτοιες βεβαιώσεις θα εφοδιαστούν οι δημοτικές αρχές από το Υπουργείο Εσωτερικών .

 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή τους βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή της άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Ειδικότερα για τα διαβατήρια επισημαίνεται ότι, αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του, ακόμα και αν αυτό έχει εκδοθεί από την τότε οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από την μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι στρατιωτικοί γενικά και οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, επιδεικνύουν τις στρατιωτικές ή άλλες υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι ψηφίζουν μαζί με τους λοιπούς εκλογείς στα εκλογικά τμήματα που ορίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ

Ως προς τις προσεχείς περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, θα ισχύουν οι εκλογικοί κατάλογοι όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν και περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που συντελέστηκαν μέχρι και την 14η Μαρτίου 2014.

Επισημαίνεται ότι, μόνο για τις δημοτικές εκλογές (και όχι για τις περιφερειακές) τηρούνται και ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι των πολιτών των λοιπών  κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν  στην Ελλάδα.

Κατά την ημέρα των εκλογών, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που θα λειτουργούν ως εκλογικά τμήματα, για την εξυπηρέτηση των εκλογέων θα υπάρχει Η/Υ, με δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα έχουν πλήρη εκλογικό αλφαβητικό κατάλογο, με τις διευθύνσεις των σχολείων που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά καταστήματα και θα δίνουν πληροφορίες στους δημότες για το που ψηφίζουν

ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ                    

Εκλογείς που, χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου  στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

Συνεπώς, όσοι Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια Δήμου της χώρας και δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς  καταλόγους των οικείων ΟΤΑ έχουν τη δυνατότητα μέχρι και το πέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας της 18ης  και 25ης  Μαΐου 2014 να απευθυνθούν στο δήμο  στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όσοι από τους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων και όχι στα δημοτολόγια δήμου  της χώρας, μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό που να βεβαιώνει την εγγραφή τους στα μητρώα αρρένων.

 

Στα πιστοποιητικά που θα προσκομίζουν οι ανωτέρω εκλογείς και τα οποία θα εκδίδονται εις διπλούν, θα υπάρχουν οι κάτωθι ενδείξεις αντίστοιχα:  <<εκδίδεται αποκλειστικά για τις εκλογές της 18ης  Μαΐου   2014>> και << εκδίδεται αποκλειστικά για τις εκλογές της 25ης  Μαΐου  2014>>.

Σημειώνεται ότι ,οι ανωτέρω εκλογείς θα υπογράφουν και την υπεύθυνη δήλωση  που προβλέπεται για τους  διπλοεγγεγραμμένους εκλογείς, στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν ψήφισαν  ούτε προτίθενται να ψηφίσουν την ημέρα αυτή σε άλλο εκλογικό τμήμα και ότι δεν έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος.

ΔΙΠΛΟΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

Σε περίπτωση τυχόν διπλοεγγραφής  στους εκλογικούς καταλόγους, υπάρχει δίπλα στα στοιχεία του διπλοεγγεγραμμένου εκλογέα η ένδειξη Δ  (διπλοεγγεγραμμένος).

Προκειμένου λοιπόν να διασφαλιστεί το ενδεχόμενο διπλοψηφία ο διπλοεγγεγραμμένος  εκλογέας θα υπογράφει ενώπιον του αντιπροσώπου  της δικαστικής αρχής, έντυπη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει  ότι, έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθρου 113  παρ. 2 του  Π.Δ.  26/2012 έλαβε γνώση ότι  είναι διπλοεγγεγραμμένος  και ότι δεν ψήφισε  ούτε προτίθεται να ψηφίσει   την ημέρα αυτή σε άλλο εκλογικό τμήμα της χώρας. Με αυτές τις έντυπες υπεύθυνες δηλώσεις , καθώς και με το λοιπό εκλογικό υλικό ,εφοδιάζονται όλα τα εκλογικά τμήματα.

Αναφέρεται ότι Έλληνες Πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Δήμου του Κράτος , αλλά κατά την ημέρα δημοσίευσης του Π.Δ. περί ορισμού της ημέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τελούν σε καθεστώς προσωρινής κράτησης ή εκτίουν  στερητικές της ελευθερίας ποινές και δεν τους έχει επιβληθεί αμετάκλητα παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του καταστήματος , όπου κρατούνται, βάσει ειδικών εκλογικών καταλόγων.

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Δεν μπορώ να βρω το όνομά μου στους εκλογικούς καταλόγους.

Απευθυνθείτε στις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων: Δημοτολόγιο στο ισόγειο  του Δημαρχείου   τηλ. 2413 500-251 και 500-252,  Διεύθυνση Διοικητικού του Δήμου Λαρισαίων (2413 500-318, 2413 500-242, 2410531953),  1ο ΚΕΠ  του Δήμου Λαρισαίων (Ι. Δραγούμη & Σκ . Σούτσου ).τηλ. 2413-500-023 έως 028.

Βρήκα το όνομά μου σε άλλο Δήμο από αυτόν που είμαι δημότης …     Βρήκα το όνομά μου σε άλλο  εκλογικό διαμέρισμα απ’ αυτό που κατοικώ…

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτιστεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι Δήμοι  έχουν κατανείμει  τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα  χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια. Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 18/05/2014 και 25/05/2014 έχουν οριστικοποιηθεί και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές αποταθείτε στο Δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.

Διαπίστωσα ότι τα στοιχεία της ταυτότητάς μου έχουν διαφορές από την εγγραφή μου στους εκλογικούς καταλόγους. Θ αντιμετωπίσω πρόβλημα; Τι να κάνω;

Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδες, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το Δήμο. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα, για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.

Χορήγηση αδειών στους υπαλλήλους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Από το συνδυασμό των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 106 του Π.Δ. 26/2012 και της παρ. 1 του άρθρου 50 του Υ.Κ. (Ν. 3528/2007) προκύπτει ότι, στους τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, χορηγείται ειδική άδεια απουσίας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

ΑΔΕΙΑ

Ειδικότερα, για την μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή στον τόπο διαμονής στους ανωτέρω θα χορηγηθεί άδεια ως εξής:

Για τους υπαλλήλους για τους οποίου δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:   Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας   εργάσιμης ημέρας.

  Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο   εργάσιμων ημερών.  Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών  εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.

  Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις  τρείς   εργάσιμες ημέρες.

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:    Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας   εργάσιμης ημέρας.

  Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο   εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωση τους.

  Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass