ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΕ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Κλοπή χαλκού που στοίχισε ανυδρία σε οκτώ χωριά

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2014 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:28

Της Λένας Κισσάβου

Επανήλθαν δριμύτεροι και μάλιστα μέσα σε διάστημα ενός μήνα, οι κλέφτες καλωδίων χαλκού, στο αντλιοστάσιο δύο γεωτρήσεων, στη θέση Αγιος Νικόλας ο Φονιάς, του Δήμου Κιλελέρ, με αποτέλεσμα να «διψάσουν» και πάλι οκτώ χωριά του δήμου που τροφοδοτούνται από αυτό.

Αυτή τη φορά έκλεψαν το καλώδιο παροχής ρεύματος του αντλιοστασίου, μήκους σαράντα μέτρων, προκαλώντας φθορά τόσο στην εγκατάσταση της ΔΕΗ, όσο και στον πίνακα του αντλιοστασίου, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το κόστος των 5.000 ευρώ, για την αποκατάστασή της.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, όταν οι βρύσες των σπιτιών των τοπικών κοινοτήτων Πλατυκάμπου, Γαλήνης, Χλαύκης, Ναμάτων, Μελίας, Μόδεστου, Αναγέννησης και Πρόδρομου, «στέρεψαν», σήμανε και πάλι συναγερμός στο Δήμο Κιλελέρ, που στράφηκε και πάλι να ερευνήσει την κατάσταση στο αντλιοστάσιο απ’ όπου τροφοδοτούνται.

Με τη διαπίστωση της κλοπής του καλωδίου, κλήθηκε η Αστυνομία που κατέγραψε το γεγονός και αυτομάτως κινήθηκαν και τα συνεργεία του Δήμου Κιλελέρ, για την άμεση επιδιόρθωση της ζημιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, κ. Γιώργο Σκρίμπα και βάση όσων παρατηρήθηκαν στο χώρο, το συμβάν έγινε τις βραδινές ώρες, οι δράστες εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία ξήλωσαν και μετέφεραν το καλώδιο περί τα 300 μέτρα μακριά από τα αντλιοστάσιο, όπου και διαχώρισαν το χαλκό από τα υπόλοιπα υλικά του, αφήνοντάς τα στο σημείο εκείνο.

Ο κ. Σκρίμπας υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακριβό καλώδιο παροχής, το οποίο προμηθεύει μόνο εταιρεία της Αθήνας, όπου και απευθύνθηκαν την ίδια στιγμή, στέλνοντας μάλιστα όχημα του Δήμου να το παραλάβει, για να γίνει η αποκατάσταση υδροδότησης την ίδια μέρα και να τροφοδοτηθούν με πόσιμο νερό, τα οκτώ χωριά.

Συνεργεία του Δήμου δούλεψαν παράλληλα χθες όλη τη μέρα και αποκατέστησαν τη ζημιά το απόγευμα, αλλά το αντλιοστάσιο δεν λειτούργησε διότι η ΔΕΗ δεν έστειλε συνεργείο για να κάνει τη σύνδεση του ρεύματος.

Η ΔΕΗ υποστήριξε ότι η σύνδεση θα γίνει αύριο το πρωί. Ο κ. Σκρίμπας, ανάφερε δε, ότι αυτή τη φορά το εν λόγω καλώδιο παροχής ρεύματος, έχει υπογειωθεί και καλύφθηκε με τσιμέντο, για την καλύτερη προστασία του.

Τόνισε δε ότι, μέχρι να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο, χθες έβαλαν σε λειτουργία τον εφεδρικό παλιό αγωγό ύδρευσης από τη Λάρισα, ο οποίος διατηρείται και χρησιμοποιείται και μόνο για ενίσχυση του δικτύου σε περιπτώσεις ανάγκης και τροφοδοτεί με πόσιμο νερό μόνο τον Πλατύκαμπο και τη Γαλήνη.

Βέβαια η ποσότητα της παροχής νερού, δεν φτάνει να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες των δύο κοινοτήτων, υποστήριξε ο ίδιος, αλλά βοήθησε σημαντικά.

Το δεύτερο «χτύπημα» κλοπής στο εν λόγω αντλιοστάσιο, προκάλεσε την αγανάκτηση του δήμαρχου Κιλελέρ κ. Κομήτσα, που καταγγέλλει δολιοφθορά στηριζόμενος στο γεγονός της χρονικής στιγμής που έγιναν οι κλοπές τονίζοντας συγκεκριμένα ότι: «Το γεγονός ότι η πρώτη κλοπή έγινε τις Απόκριες και προκάλεσε προβλήματα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, τον Μάρτιο, κι αυτή τη φορά έγινε την ημέρα του πανηγυριού του Αγίου Ιωάννη στον Πλατύκαμπο, παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολιοφθορά. Οι κλοπές είναι στοχευμένες και γίνονται σε καίριες περιόδους για την περιοχή».

Να σημειωθεί ότι οι κλοπές καλωδίων χαλκού αποτελούν μάστιγα στο Δήμο Κιλελέρ και έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες των αγροτών, αλλά και στην καθημερινότητα των σπιτιών όλων των κατοίκων.

Την προηγούμενη φορά στο αντλιοστάσιο οι δράστες είχαν κλέψει

καλώδια εκατόν πενήντα μέτρων, στις δύο γεωτρήσεις ύδρευσης, στην περιοχή Αγίου Νικολάου (του Φονιά), σπάζοντας με κομπρεσέρ,

την τσιμεντένια κάλυψή τους. Το κόστος της ζημιάς εκτιμήθηκε στα 4.000 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις, έγιναν και στο παρελθόν ξανά στόχος κλοπής, η πρώτη ήταν πριν δύο χρόνια, με μικρότερη έκταση ζημιών και μικρότερες απώλειες. Πάγιο αίτημα του δημάρχου Κιλελέρ, κ. Κομήτσα είναι να κινηθούν οι έρευνες της Αστυνομίας προς τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν και εκμεταλλεύονται τον χαλκό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass