ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ

«Φρούριο Ευνομίας Πολιτών» εγκαθιδρύει η «Νέα Λάρισα»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2014 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:18
«Η ονοματοδοσία του εκλογικού κέντρου, κάτι που συντελείται για πρώτη φορά, σηματοδοτεί και συμβολίζει την επίσημη πρώτη παρουσίαση του «Φρουρίου Ευνομίας Πολιτών». «Πάμε στο Φρούριο», από δω και μπρος, σημαίνει πάμε στο Νέο Δήμο Λαρισαίων» τόνισε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Ντίνος Διαμάντος εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Βενιζέλου, απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
Στην εκδήλωση που έγινε, με τη συμμετοχή υποψηφίων της κίνησης και εκατοντάδων συμπολιτών, τον υποψήφιο δήμαρχο προσφώνησαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας Γιάννης Βαρνάς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Πελασγός» Ηλ. Καφές ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο σεβ. μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιγνάτιος.
Ο κ. Διαμάντος αναφέρθηκε αναλυτικά στο «Φρούριο Ευνομίας Πολιτών» που «οραματίζεται η παράταξη Νέα Λάρισα, με τις τρεις έννοιες: πολίτης, ευνομία, «φρούριο», να περικλείουν τον κώδικα αξιών και τις αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία του υποψηφίου δημάρχου αλλά και των ανθρώπων που πλαισιώνουν την αδέσμευτη, αυτοδιοικητική κίνηση».
Για να τονίσει ο κ. Διαμάντος πως «Πολίτης, η λέξη στην καθημερινή γλώσσα χρησιμοποιείται ως ιδιότητα σε αντιδιαστολή προς του «άρχοντα» ή εκείνου που διαθέτει κάποια μορφή εξουσίας. Η αναφορά απλός πολίτης -φράση που υποδηλώνει ότι όποιος έχει εξουσία έχει στην πράξη περισσότερα δικαιώματα και είναι ανώτερος από τον πολίτη - Δεν μας εκφράζει. Διότι, η εξουσία στον «άρχοντα» εκπορεύεται και δίδεται από τον πολίτη!
 Κατά συνέπεια, η δημοκρατία είναι των πολιτών και όχι των «αρχόντων». Κάθε λοιπόν προσπάθεια, εγκαθίδρυσης καθεστωτικού συστήματος εξουσίας που επιβάλλεται, ιδιαίτερα με την κατάχρηση των δημοσίων αγαθών και μέσων που δόθηκαν για την υπηρέτηση των πολιτών, είναι πράξη ανήθικη και αντιδημοκρατική και δεν μας εκφράζει.
Ευνομία. Είναι η ύπαρξη δίκαιων νόμων και η ορθή εφαρμογή τους. Δηλώνει έναν αρχαιοελληνικό τρόπο ζωής που σχηματοποιεί μία μορφή Δημοκρατίας η οποία βασίζεται στην απόλυτη ισότητα των πολιτών. Θεωρεί τους πολίτες Ίσους αλλά, κυρίως, ξεχωριστούς. Ο κάθε πολίτης είναι ξεχωριστός και, ιδιαίτερος. Η λέξη περικλείει σπουδαίες έννοιες όπως, ισονομία, δικαιοσύνη, αρχές, διαφάνεια, ήθος.
Φρούριο (μεταφορικά) -καθετί που προστατεύει ή υπερασπίζεται κάτι άλλο. Είναι το «υλικό φρούριο» αλλά, κυρίως, είναι και, πρέπει να είναι το «άυλο φρούριο». Αυτό των αξιών, των ιδεωδών και των αρχών».
«Μία νέα αδέσμευτη αυτοδιοικητική κίνηση, η Νέα Λάρισα, με ένα αξιακό κώδικα αρχών που τη δεσμεύει και την καθοδηγεί, ο οποίος εμπεριέχει τις λέξεις- κλειδιά: Ανιδιοτέλεια, Απλότητα, Δικαιοσύνη, Συμμετοχικότητα, Διαφάνεια, Λογοδοσία και, που ανήσυχοι άνθρωποι συνευρέθηκαν, υπέγραψαν για ένα φωτεινό μέλλον μίας πόλης, δεν μπορεί να εγκαινιάζει απλά, ένα «εκλογικό κέντρο». Εγκαινιάζουμε λοιπόν, το Φρούριο Ευνομίας Πολιτών».
«Γιατί», πρόσθεσε ο κ. Διαμάντος «θέλουμε σήμερα να αντισταθούμε -χρειαζόμαστε ένα ασφαλές άυλο Φρούριο. Γιατί, θέλουμε σήμερα να δημιουργήσουμε -χρειαζόμαστε την Ευνομία για να εμπνεύσουμε. Γιατί, θέλουμε τη δημοτική «εξουσία» για εκείνον που μας την παρέχει, τον πολίτη -χρειαζόμαστε την ενίσχυση της Δημοκρατίας και, να καταστήσουμε το Νέο Δήμο πλέον, Φρούριο Ευνομίας Πολιτών!
Θα λέμε λοιπόν, απλά, πάμε στο Φρούριο – όπως συνειρμικά ο τόπος μας συνδέει το παρελθόν με το παρόν και, με το μέλλον. Ένα Μέλλον που μας ανήκει και το θέλουμε. Δεν το χαρίζουμε ξανά, δεν το χάνουμε ξανά».
ΣΤΟΧΟΙ
«Οι κεντρικοί στόχοι του οράματός μας» διευκρίνισε ο κ. Διαμάντος «στην πρόκληση της «νέ@ς 10ετίας» της Λάρισας μας είναι: «Οικολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Μητροπολιτικό κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Άρση του αισθήματος αβεβαιότητας -φόβου και εσωστρέφειας του πολίτη και όλης της τοπικής κοινωνίας με στόχευση: Την έως και μηδενική ανεργία σε επίπεδο Δήμου, τη διασφάλιση του δικαιώματος στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες (Παιδεία- Υγεία- Αθλητισμός- Προσβασιμότητα), με μείωση έως και μηδενισμό του κόστους αυτών, την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία στην πόλη παντού και όλο το 24ωρο, την ανάπτυξη για Εθελοντισμό, Ευεργεσία, Αλληλεγγύη και, Κοινωνική Ευθύνη, ως «πράξη συνείδησης».
Διασφάλιση βασικών πόρων και αγαθών. Ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει στον Τομέα Κοινωνικής Αναφοράς, που για μας αποτελεί κυρίαρχο συστατικό του «Φρουρίου Ευνομίας Πολιτών».
Θέλουμε: Προσβασιμότητα. Βελτίωση συνθηκών σε δημόσια κτίρια, σε ελεύθερους δημόσιους χώρους με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Επικοινωνία: Δυνατότητα επικοινωνίας των ΑΜΕΑ με τις δημοτικές υπηρεσίες μέσω ειδικευμένου προσωπικού. Υποδομές: Δημιουργία «Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία», «Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία» και ανάπτυξη «Στεγών Υποστηριζόμενης και Αυτόνομης Διαβίωσης». Μετακίνηση: Διασφάλιση λειτουργίας και κίνησης του προσβάσιμου οχήματος (Λευκό ταξί).
 Οικονομική διαβίωση: Μείωση Δημοτικών τελών και φόρων σε άτομα με αναπηρία πάνω από 50%. Υποστήριξη: Δημιουργία «Γραφείου Εξυπηρέτησης και Συμβουλευτικής Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους».
 Νέες τεχνολογίες: Δημιουργία και λειτουργία Μονάδας παραγωγής προσβάσιμων εντύπων. Αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων ώστε να είναι προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ. Ασφάλεια: Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων σε σχέση με τα ΑΜΕΑ και την ασφαλή μετακίνησή τους.
Με τη μείωση έως και απαλλαγή : των δημοτικών τελών, των τελών καθαριότητας και φωτισμού, των τελών ύδρευσης και των τροφείων και των απαραίτητων γραφικών και άλλων αναλώσιμων στους παιδικούς σταθμούς, των εισιτηρίων σε εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και ιδιωτών που ζητούν παραχώρηση δημοτικών χώρων ως απαραίτητο όρο της παραχώρησης χρήσης» κατέληξε ο κ. Διαμάντος.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass